Bílí Tygři Liberec

Rozlosováno! Tygři narazí v play-off CHL na švédský Färjestad

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec – V pondělí proběhl los prvního kola play-off hokejové Ligy mistrů. Ten určil, že Bílí Tygři opět zamíří do Švédska. A nepůjde o jen tak ledajakého soupeře, představí se proti devítinásobným mistrům země tří korunek!

Färjestad má za sebou už velmi dlouhou historii. Klub ze zhruba šedesátitisícového města Karlstad vznikl již v roce 1932, tým ledního hokeje však byl v rámci organizace založen až o 24 let později. Od 1965 působí v nejvyšší švédské hokejové soutěži a stal se také zakládajícím členem Elitserien, z níž nikdy nesestoupil.

Devětkrát navíc švédskou elitní hokejovou ligu dokázal ovládnout. Vůbec poprvé se tak stalo v roce 1981, naposledy pak zatím v roce 2011. Blízko byl Färjestad rovněž v sezoně 2013/14, kdy však jeho snažení skončilo porážkou ve finále. V minulém ročníku se tým z Karlstadu pakoval z play-off Elitserien už ve čtvrtfinále.

Logo Färjestad BK

Vítěz skupiny O

Letošní cesta Ligou mistrů však dokazuje, že nepůjde o snadného soupeře. Ve skupině O narazil na pražskou Spartu a polský Krakov. Polského soupeře dokázal Färjestad dvakrát s přehledem porazit. Na venkovní půdě pak otočil ve třetí třetině také utkání se Spartou, a přestože jí doma podlehl po prodloužení, mohl slavit postup do play-off z prvního místa.

Před rokem vypadl tento tým z vyřazovacích bojů Ligy mistrů už v prvním kole, kdy nestačil na švédskou Luleu. Letos by chtěl tento výsledek vylepšit. Dopomoci by k tomu měl Färjestadu také Milan Gulaš, který patří mezi útočné opory. Dres tohoto týmu navíc v minulosti oblékal i Martin Ševc, pro kterého půjde o velmi pikantní souboj.

První utkání play-off by se mělo odehrát 4. října na ledě Home Credit Areny, odveta pak o týden později ve Švédsku. Přesný rozpis bude potvrzen ve středu. Na postupujícího čeká v pavouku lepší z dvojice HK Nitra – Vítkovice.

Přijďte naše hráče podpořit také v Lize mistrů! Play-off prestižní mezinárodní soutěže již brzy začne!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit