Bílí Tygři Liberec

Rozhodnuto! Tygři ve čtvrtfinále narazí na Plzeň!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Obě série předkola play-off se protáhly na maximální počet pěti zápasů, na svého čtvrtfinálového soupeře si tak naši hráči museli počkat až do neděle! Teprve nyní je jasno, o semifinále si to rozdají s Plzní.

Ještě po prvních dvou zápasech předkola to vypadalo, že by Tygři mohli s nejvyšší pravděpodobností změřit síly s Mladou Boleslaví. Ta ve své sérii s Chomutovem jako desátý tým základní části dvakrát vyhrála na ledě soupeře. Stačilo, aby zvládla jeden z dalších soubojů a znovu by v play-off došlo na prestižní derby.

To se však nestalo, Pirátům se povedl velký obrat. Po nedělní výhře bylo jasné, že Tygři narazí na lepšího z dvojice Vítkovice - Plzeň. A že šlo o skutečně tuhou bitvu! Po dvou třetinách vedli Západočeši, Vítkovice ale ve třetím dějství srovnaly na 1:1. Nakonec došlo i přes řadu příležitostí až na prodloužení.

Prvních dvacet minut? Řada šancí a čarující brankáři! Ani po osmdesáti minutách tedy stále nebyl znám čtvrtfinalista. Až v závěru druhého prodloužení se David Stach přesnou ranou zasadil o plzeňskou radost! V čase 94:22 bylo rozhodnuto.

Rýsuje se tak velmi zajímavé čtvrtfinále. V roce 2010 se Tygři s Plzní utkali ve zcela opačném gardu - Indiáni vstupovali do série jako vítěz základní části, Liberec jako nejhůř postavený tým z předkola. Přesto se tehdy naši hráči svým soupeřům vzepřeli a zajistili si postup do semifinále.

Od té doby Plzeň spřádá plány na odvetu, ke které má příležitost právě letos. Jak čtvrtfinálová série dopadne? Vypukne už ve středu a ve čtvrtek na ledě Home Credit Areny! Buďte u toho!

Výsledky v základní části:

1. kolo: Bílí Tygři Liberec – HC Škoda Plzeň 2:1
14. kolo: HC Škoda Plzeň – Bílí Tygři Liberec 0:5
27. kolo: HC Škoda Plzeň – Bílí Tygři Liberec 5:2
40. kolo: Bílí tygři Liberec – HC Škoda Plzeň 3:1

Sestřihy z obou letošních domácích utkání:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit