Bílí Tygři Liberec

Roman Will po utkání s Třincem: Byli jsme skvěle připraveni. V podstatě k ničemu jsme je nepustili

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - V pondělním utkání si Roman Will připsal další čisté konto, čímž pomohl Tygrům k vítězství nad silným Třincem. K čistému kontu mu ovšem pomohli i jeho spoluhráči, kteří na něj propustili pouhých patnáct střel. „Máme skvělé obránce a útočníci se výborně vrací. Je to týmová práce," tvrdí liberecký gólman.

Romane, sedmá nula pro vás, dokonce proti Třinci. Jak moc potěší takový výkon?
Jsem za to hodně rád. Předvedli jsme perfektní výkon a myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Z té nulu mám samozřejmě radost, ale ty tři body jsou daleko lepší. Obzvlášť takhle po vánocích, kdy nám přišlo hodně fanoušků a jsme rádi, že jsme to zvládli.

Co vám pomáhá, když se zaměříme na spoluhráče?
Máme skvělé obránce a útočníci se výborně vrací. Celkově všechno. Od trenéra gólmanů až po třináctého útočníka. Je to týmová práce a já sám to neodchytám. Kluci mi ale suprově pomáhají a já jsem za to rád.

Proti Ocelářům to ale nebylo vůbec jednoduché, několikrát vám zazvonilo v uších.
Dneska jsem měl skoro víc tyček, jak zákroků (smích). Občas je to taky potřeba a jsem rád, že se na naší stranu přiklonilo štěstí. Bez toho to nejde. Občas to tak prostě je a mám radost, že dneska jsme to štěstí měli my.

Když jste přicházel do Liberce, tušil jste, že tu vaše kariéra bude takto úspěšná?
Věřím sám v sebe. Myslím, že pracuju dobře a to se vždycky vrací. Ani jsem nepočítal s tím, že bych neukázal, co umím. Prostě jsem věřil sám sobě. Tady máme výborné zázemí a všichni mi pomáhají v tom, být ještě lepší a já jsem za to rád. Každá výhra je taková malá odměna a není lepšího pocitu než po vyhraném zápase.

Rekord ligy v počtu nul za sezónu je 11, myslíte, že je reálně, že byste ho ve zbývajících zápasech překonal?
Nad tím vůbec nechci přemýšlet. Nějaký rekord je mi ukradený. Byl bych radši, kdyby jsme překonali nějaký týmový. Čistá konta můžou kdykoliv skončit, hlavní jsou ty tři body. Kdybych měl do konce sezóny vyhrát pokaždé třeba 6:5, tak je mi to opravdu jedno.

Nepřišel vám Třinec v závěru už takový odevzdanější?
Vůbec ne. My jsme odehráli to, co jsme chtěli a máme velmi dobrý tým. Dokazujeme to v každém zápase. Stáli jsme proti top týmu a my jsme na něj byli od naších trenérů skvěle připraveni. V podstatě jsme je k ničemu nepustili, a to jen dokazuje, jak jsme silní.

Jaké to bylo hrát zápas takhle po vánocích?
My jsme vlastně měli volno jen 24. prosince. To k tomu prostě patří a my si nestěžujeme. Jsme rádi, že můžeme hrát zápasy a je to pro nás lepší, než kdybychom měli nějakých deset dní přestávku. Na Štědrý den jsme si dali večeři s rodinami a druhý den jsme šli zpět do práce. Ani se nedá říct do práce, je to zábava, ne práce. Horší by to bylo, kdybych musel jít včera do fabriky (smích).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit