Bílí Tygři Liberec

Roman Will nominován na Hvězdu měsíce listopadu! Naváže na Jána Lašáka?

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Souboj v tygřím brankovišti přechází také do další roviny! Zatímco Ján Lašák byl zvolen Hvězdou měsíce října, jeho kolega Roman Will je nominován na stejné ocenění za listopad! Dokáže na Jánka navázat a stane se tak liberecký brankář podruhé v řadě hvězdou extraligy?

Nominaci mladého gólmana Romana Willa na ocenění Hvězda měsíce se není třeba divit. Během listopadu naskočil kvůli zranění Jána Lašáka do devíti zápasů a jeho statistiky byly vskutku vynikající! Inkasoval pouhých sedm branek, úspěšnost zákroků dokonce vytáhl nad 97 % a v každém utkání deptal své soupeře. K tomu přidal pět čistých kont.

A co je ještě důležitější, hned z osmi zápasů odcházeli Bílí Tygři vítězně. Roman Will navíc v brankářských statistikách celé extraligy postupně utekl také svým konkurentům. Vždyť s průměrem 1.14 inkasovaných branek na zápas jasně vévodí gólmanům, druhý Šimon Hrubec inkasuje průměrně 1.62 gólů.

Také v úspěšnosti zásahů za celou sezonu je Roman Will na špici, jako jediný překonal hranici 95 % a konkrétně uspěje proti 95.67 % střel. Mimochodem, v této statistice patří páté místo Jánu Lašákovi. I díky nim je momentálně liberecká defenziva nejúspěšnější v celé extralize, inkasovala pouze 39 branek, o 11 méně než druhý Třinec.

Stane se Roman Will vítězem v anketě Hvězda měsíce listopadu, kterou pořádá web Hokej.cz? Hlasovat pro něj můžete také vy! Anketa probíhá na Facebooku, svůj hlas můžete mladému brankáři se zkušenostmi ze zámoří dát zde.

Roman Will s Martinem Ševcem při rozbruslení

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit