Bílí Tygři Liberec

Roman Will: Nula je pro mě důležitá. V úvodu sezóny mi může jedině pomoct

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Liberečtí si v prvním kole extraligy připsali tři body, když si poradili s hradeckým Mountfieldem. Velkou zásluhu na výhře má i brankář Roman Will, jenž udržel čisté konto. „Byli jsme na ně výborně připraveni, náš realizační tým odvedl skvělou práci. Prostě to šlapalo přesně, jak mělo,“ svěřil se po zápase.

Romane, gratuluji k čistému kontu a první výhře. Jak těžké bylo udržet nulu proti třetímu týmu z minulé sezóny?
Pro nás to byl rozhodně těžký zápas. Myslím, že jsme do něj vstoupili přesně tak, jak jsme si přáli. Byla to neskutečná bojovnost podpořená kvalitní taktikou. Byli jsme na ně výborně připraveni, náš realizační tým odvedl skvělou práci. Prostě to šlapalo přesně, jak mělo.

Velmi důležitý okamžik přišel po vašem prvním gólu, kdy se před vámi objevil osamocený Lukáš Cinngel. Jak byste tu situaci popsal?
U gólman je vždy důležité, že tým takto podrží v rozhodujícím okamžiku. Může to být třeba jeden jediný zákrok během utkání. Když je ale ve správný čas, na správném místě, mužstvo to zvedne a podpoří to veškerou jeho psychiku. Tak by to mělo být.

V prvních dvou třetinách jste moc práce neměl. Ve třetím dějství obtížných situací výrazně přibylo, bylo těžké udržet koncentraci?
Byl to velmi svižný hokej, pořád se něco dělo a já musel být pořád připravený. Kluci zblokovali hodně střel a co jsem vyrazil, odpálili do bezpečí. Dneska se nám opravdu ve všem dařilo.

Minulý rok jsi byl na začátku sezóny ve dvojici s Jánem Lašákem. Nyní to stojí spíše na tobě, jaký to je pocit?
Myslím si, že by měl brankář být na zápas připravený, ať už bude chytat nebo ne. To se snažím plnit a chci klukům pomoc v každém utkání. Podle mě to všechno funguje a mám radost, že můžu být v takovém týmu. Role jedničky si nesmírně vážím a udělám vše proto, aby to tak bylo co nejdéle.

Jak moc vás vychytané konto může nabudit?
Takový zápas jsem potřeboval. Jsem hrozně rád, že jsme ho jako tým zvládli. Nula je pro mě důležitá a může mi v úvodu sezóny jedině pomoc.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit