Bílí Tygři Liberec

Roman Will: Konečně jsme byli ten starý dobrý Liberec

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Možná vůbec ten nejpovedenější zápas v sezóně sehráli Bílí Tygři před zraky domácích fanoušků proti zlínskému Aukru. Sedm branek a čisté konto Romana Willa hovoří za vše. „Od první minuty se nám dařilo,“ těšilo maskovaného Tygra.

Co říkáš na jasný výsledek 7:0? I vzhledem k bezbrankové první třetině to ale na ledě tak jednoznačné nebylo...
Do šancí jsme se dostávali i v té první třetině, ale bohužel jsme je neproměnili. To nás ostatně trápí celou sezónu. O to víc jsem ale rád, že nám to tam napadalo ve druhé části. Konečně jsme byli ten starý dobrý Liberec, který umí dávat góly. A hodně!

Jak se ti chytalo?
Byl to zkrátka dobrý zápas. Od první minuty se nám dařilo. Kluci bojovali a byli zodpovědní. Navíc mi hodně pomohli. Pro nás je každý bod zlatý, takže jsme rádi, že se nám povedly dva zápasy v řadě.

Za víkend máte skóre 12:1. Kde se to ve vás najednou vzalo?
Myslím si, že hrajeme dobře celou sezónu. Akorát tomu chyběly ty výsledky. Takhle to někdy je. Řekl bych ale, že se zvedáme v pravý čas. Věřím, že budeme pokračovat a že budeme získávat další body.



Cítili jste před víkendem tlak?
Nějak jsme nad tím nepřemýšleli. Nechci říct, že jsme pod tlakem každý den, ale jsme dobře placení profesionální sportovci. Když máme takovou organizaci, tak bychom na sebe měli vyvíjet tlak sami, abychom pro klub odvedli nejlepší výkon. Máme teď doma velkou šňůru zápasů a potřebujeme bodovat co nejvíce. Vždycky to ale začíná od prvního buly každého zápasu.

Kluci říkali, že teď už je to pro vás jako v play-off. Souhlasíš?
Samozřejmě. To už pro nás byly i předchozí zápasy. Některé jsme zvládli a jiné zase ne. V téhle situaci nám určitě play-off začalo a musíme podle toho hrát.

Dobrou pohodu si asi budete chtít přenést do zápasu s Brnem...
Celkově si myslím, že doma hrajeme dobře. Jsme aktivnější a soupeři u nás brání víc, než když hrají na svém ledě. Samozřejmě doufám, že se nám to podaří přenést, ale bude to úplně jiný zápas. Výhra nad Zlínem nebude proti Kometě vůbec nic znamenat. Půjdeme do toho s pokorou a posíleným sebevědomím.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit