Bílí Tygři Liberec

Reprezentant Radim Šimek zůstává Bílým Tygrem!

Date of publication Author Martin Kadlec

Obránce Radim Šimek podepsal ještě před vyřazovacími boji v play-off nový kontrakt s Bílými Tygry Liberec. Člen širšího kádru České reprezentace se s vedením klubu domluvil na nové smlouvě s datem trvání do 30. 4. 2019 s následnou jednoletou opcí. Liberec tak pro Radima Šimka zůstává zatím jediným extraligovým angažmá.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

"Domluvili jsme se na další spolupráci s jedním z klíčových hráčů našich zadních řad. Nová smlouva je podepsána na 3 roky s jednoročním opčním právem. Radim je ve svých třiadvaceti letech perspektivní ofenzivní obránce, který má stále velký potenciál ke zlepšování své hry. Věřím také, že se pevně zabydlí v Českém národním týmu."


Radim Šimek
Profil:
Radim Šimek hokejově vyrůstal v Benátkách nad Jizerou. Zde prošel několika mládežnickými kategoriemi, než v ročníku 2009/2010 dostal svou první šanci ve starším dorostu a následně také juniorce Bílých Tygrů. Po následující dvě sezony se pak stal stabilní oporou libereckých mládežnických výběrů.

Poslední rok mezi juniory dostal také svou první šanci okusit dospělý hokej – a není náhodou, že v barvách svého mateřského klubu v Benátkách nad Jizerou.

O rok později Radim Šimek už pravidelně nastupoval za Benátky a tak na sebe nenechala dlouho čekat ani šance v A-týmu Bílých Tygrů. V sezóně 2012/2013 si kromě sedmi startů v základní části připsal také zápasy v play-out a v baráži. V té si také připsal svůj první kanadský bod v dresu Liberce. Šimkova kariéra i nadále mířila strmě nahoru. V sezoně 2013/2014 odehrál za Bílé tygry většinu zápasů v ročníku. Mimo to ale stále vypomáhal i na farmě.

Od další sezony už se Radim Šimek zařadil mezi obranné opory týmu a vysloužil si také pozvánku na reprezentační kemp před mistrovstvím světa. 1. zápas v národním dresu odehrál až na podzim 2015, a do dnešního data už v rámci Euro Hockey Tour nasbíral celkem 7 startů.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit