Bílí Tygři Liberec

Radivojevič se loučí. Kapitáne, děkujeme!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Na startu sezony 2016/17 se po Janu Výtiskovi stal kapitánem Branko Radivojevič. Slovenský matador s více než čtyřmi sty starty v kanadskoamerické NHL se tak stal vůbec prvním cizincem, který v našem klubu nosil na dresu céčko. Nyní se po sezoně nejen s postem kapitána, ale také s Bílými Tygry loučí.

Do Liberce přišel Radivojevič v sezoně 2014/15, kdy Bílí Tygři řešili zcela odlišné starosti. Našemu týmu se ani přes závěrečné vzepjetí nepodařilo proklouznout do předkola play-off a v play-out tak musel bojovat o zachování extraligové příslušnosti. Už v dalším ročníku ale patřil přebudovaný kádr do nejvyšších pater tabulky.

A to i díky skvělému Brankovi. V základní části posbíral během 51 utkání 41 bodů a patřil tak mezi nejproduktivnější hráče týmu. Jeho hlavní chvíle ale přišly v play-off. Vždyť ve čtrnácti zápasech posbíral neuvěřitelných 17 kanadských bodů, což spolu s Jaroslavem Hlinkou znamenalo nejlepší počin vyřazovacích bojů. Dlužno podotknout, že sparťanský kanonýr potřeboval na stejný zisk o tři utkání víc.

Po historickém titulu opustil tygří smečku dosavadní kapitán Jan Výtisk a volba, kdo bude jeho nástupcem, byla snadná. Slovenského matadora si do funkce zvolila kabina spolu s trenéry Pešánem a Mlejnkem. Předtím už nosil céčko také například ve slovenské reprezentaci.

První cizinec s céčkem

Sezona pod vedením prvního zahraničního kapitána se Bílým Tygrům rozhodně vyvedla! Tým vyvrátil pověru o mistrovské kocovině a ovládl základní část. Sám Branko k tomu přispěl 33 kanadskými body, dalších důležitých deset přidal v play-off. Cesta tygří smečky tentokrát skončila těsně pod vrcholem.

Poslední finálový zápas na ledě Komety byl také posledním utkáním Branka Radivojeviče v libereckém dresu. "Doteď šla rodina během mé kariéry většinou stranou. Teď přišel čas jim to splatit a vrátit se domů," vysvětloval už předem rozhodnutý kapitán. Na posezónní rozlučce si vysloužil bouřlivé ovace fanoušků.

A byl čtvrtý finálový zápas proti Kometě posledním v jeho kariéře? To prý nejspíš ještě ne. "Já se znám. Po třech čtyřech týdnech volna už mě nebude bavit jen sedět doma. Možná bych ještě mohl splatit alespoň jeden rok Dukle. Nikdy jsem tam vlastně za áčko pořádně nehrál," prozrazuje, že nejspíš příští ročník stráví v dresu svého rodného Trenčína.

V něm paradoxně dosud odehrál pouze třináct duelů slovenské extraligy. "Odtud jsem v juniorském věku zamířil do Ameriky a myslím si, že by si to klub zasloužil. Je dost možné, že tam jeden rok dám," přibližuje s úsměvem.

Na ledě Home Credit Areny už se Branko Radivojevič znovu nesklouzne. Během tří sezon však v klubu zanechal výraznou stopu. Byl u dvou Prezidentských pohárů, premiérového titulu i loňského rekordního zisku 118 bodů. Branko, děkujeme!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Trénink pohledem T.J. Melancona

Nejnovější články

Vyhrocená série se Spartou pokračuje! Tygři budou doma dotahovat ztrátu

Srdcař Jaroslav Vlach zůstává Tygrem! Smlouvu prodloužil o dva roky

Věnujte pozornost dopravním omezením v okolí Home Credit Areny

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Polštář PO 2024

330 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit