Bílí Tygři Liberec

Radim Šimek: Měl jsem už i konkrétní nabídky ze zahraničí

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Zatímco jeho spoluhráči už měli volno, Radimu Šimkovi skončila vzhledem k účasti na mistrovství světa sezona mnohem později. Dlouho navíc musel řešit nabídky na přestup, kterých se kolem něj vyrojila celá řada. "Skoro mě z toho bolela hlava," přiznává mladý bek. Přesto už s týmem v tomto týdnu vyrazil na led.

Zdá se, že se ti na dovolenou ani nechce?
Zas tak bych to úplně neřekl, ale když jsem měl rozhovor s Filipem Pešánem, domluvili jsme se, že na led půjdu. Ještě se s ním budu bavit, že bych ještě měl příští týden volno. Uvidíme, jak se s Filipem domluvíme dál. Po mistrovství jsem měl jen dva týdny volna, ostatní kluci měli po titulu pět týdnů dovolené. Je to znát, tělo si neodpočine a v sezoně pak mohou přijít zranění, která by jinak nepřišla. Musím si na to dát pozor. Když jsem se navíc po mistrovství vrátil, měl jsem samé akce, ať už s pohárama, nebo třeba různé besedy na školách. Ani jsem nemohl někam odjet, maximálně tak na dva dny na chatu na ryby. To bylo zatím vše.

Je pro tebe tento týden tréninku tím, že je na ledě, důležitější?
Ledu není nikdy dost. Navíc jsem si objednal nové brusle, potřebuju je vyšlápnout, abych je měl v červenci na led už v pohodě. Teď ty tréninky docela vytrpím, dost mě bolí nohy a jsem takovej nemotornej, ale určitě to přijde vhod. Předchozí brusle už byly oježděné a vyměklé, postupem času už ztrácejí vlastnosti, které by měly mít. Je zkrátka potřeba je vyměnit. Třeba za loňskou sezonu jsem měl troje, ale to jen proto, že jedny rychle odešly. Normálně mám na jednu sezonu dva pořádné páry.

Mluvilo se o tvém možném přestupu, jak blízko jsi k němu měl?
Přestup byl hodně blízko. Měl jsem už i konkrétní nabídky, jedna mě velmi zaujala. Ten tým chtěl, abych ještě zůstal v Evropě, tak jsem zvažoval, zda odejdu, nebo zůstanu v Liberci. Zájem měla konkrétně třeba Frölunda ze Švédska. Přednost jsem nakonec dal Bílým Tygrům, i díky rozhovoru s Filipem. Ten mi nastínil, jak si představuje další sezonu, a to se mi zalíbilo. Nejen hokejově, ale také v lidských věcech mi hodně pomůže. Bavili jsme se třeba o angličtině a podobně, nakonec jsem ještě kývnul na další rok.

Takže tvé cíle jsou v zámoří?
Buď zámoří, nebo ještě budu chodit také na ruštinu. Ta konkrétní nabídka totiž přišla z jednoho kvalitního týmu z Ruska. I ten odchod bych asi zvážil. Před pár dny mi navíc volal agent, že se mu ozval Columbus, tak bych tam možná letěl na kemp, ale to se teprve uvidí.

Mohl bys prozradit, o který tým z KHL šlo?
Konkrétně šlo o Kazaň. Chtěla, abych ještě zůstal rok v Evropě a víc se vyhrál. Sledovali mě i na mistrovství světa, kde jsem hrál jako na houpačce. Jednou přišel lepší výkon, jindy horší. Chtěli, abych dokázal své výkony ještě více ustálit. Říkali, že za mě zaplatí i výstupní klauzuli. Jsem rád, že o mě mají takový zájem.

Radim Šimek na liberecké střídačce

Čím tě trenér Filip Pešán při rozhovoru přesvědčil, abys ještě zůstal?
Říkal, že se mě bude snažit nechávat co nejvíc hrát, abych dostal co nejvíce prostoru. Mám se ještě pořád v čem zlepšovat. Minulá sezona byla sice úspěšná, ale je tu dost nedostatků, na nichž musím zapracovat. Budu spolupracovat i s videokoučem, který mi hodně situací bude rozebírat. Věřím, že se ještě můžu posunout dál.

Jaké to pro tebe je, řešit najednou takové množství nabídek?
Jsou to samozřejmě hezké starosti, ale když jsem se vrátil z mistrovství, bylo toho na mě už nějak moc. Skoro mě z toho i bolela hlava. Pořád jsem řešil angažmá, jestli zůstanu, nebo odejdu, moc jsem si neodpočinul.

Po tak úspěšné sezoně, jako byla ta minulá, se ovšem zájmu nejen o tebe, ale také o další hráče, asi možné moc divit.
Člověk hlavně musí zůstat nohama na zemi. Loni jsme měli výbornou sezonu, ale to se nemusí znovu opakovat. Všechno může být zase jinak. Ale věřím, že uděláme maximum pro to, abychom na předchozí ročník co nejlépe navázali.

Prezident klubu Petr Syrovátko tvrdí, že bys jednou mohl hrát také v NHL. Co na to říkáš?
Bylo by to samozřejmě hezké, ale zase jsem realista. NHL je nejlepší ligou světa, hrají tam ti nejlepší hokejisté. Musel bych na sobě ještě hodně zamakat, abych tam mohl odehrát alespoň zápas.

Spekulovalo se o tobě také v souvislosti se Světovým pohárem, mrzí tě, že ses nakonec do nominace nevešel?
Abych pravdu řekl, po mistrovství jsem čekal, že mě nenominují. A nedivím se, s malým hřištěm ještě nemám žádné zkušenosti. Všechno bude rychlé. Zvolili si hráče ze zámoří a já jim budu držet palce. Nebudou to mít vůbec jednoduché, čekají je hned Kanada a Amerika. Tam se ukáže, jak na tom český hokej je.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit