Bílí Tygři Liberec

Radim Šimek: Chci zkusit štěstí v Americe

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Kromě Branka Radivojeviče se v pátek fanoušci alespoň na nějaký čas loučili také s mladým obráncem Radimem Šimkem. Ten si skvělými výkony řekl o zahraniční angažmá. "Co mohu už teď prozradit je to, že příští sezonu nezačnu v Liberci," přiznal.

Primární směr jeho cesty je v tuto chvíli jasný. "Chci zkusit štěstí v Americe. Nevím, jak mi to tam půjde, ale kdo to nezkusíí, dělá chybu," prozradil. Konkrétní destinaci však ještě poodhalit nemohl. "Je tam více týmů, ale ještě nechci být nějak konkrétní. Nerad bych to nějak zakřikl," vysvětluje s úsměvem bek, kterého během sezony sledovali například skauti zámořského San Jose.

Radim Šimek je v tomto ohledu skvělým příkladem hráče, který sice možná v juniorském věku své vrstevníky výrazně nepřevyšoval, postupně se však vypracoval až na nejvyšší úroveň. Ani jeho vzestup do A-týmu nebyl raketový. Odchovanec benáteckého hokeje poprvé oblékl dres Bílých Tygrů v sezoně 2009/10, kdy kromě staršího dorostu naskočil také k několika zápasům juniorky.

Bez draftu do NHL?

Od ročníku 2012/13 postupně začal střádat extraligové starty, v sezoně 2014/15 už pak patřil mezi důležité opory a ve 47 zápasech nastřádal produktivní bek 23 kanadských bodů. Během mistrovského tažení v minulém ročníku se také poprvé podíval do reprezentace. Její dres přitom neoblékal v žádné z mládežnických kategorií. V národním týmu se probojoval až na světový šampionát.

Na ten by se mohl podívat také letos, kdy opět patřil k hlavním pilířům tygří smečky. "Volal mi Martin Ručinský. Většinu času jsme mluvili o finále, o reprezentaci jsem dostal jen otázku, zda bych chtěl jet. Řekl jsem, že ano, a bylo to vyřešené," poodhaluje krátkou konverzaci. Během mistrovství světa tak s nejvyšší pravděpodobností budou mít Tygři také svého zástupce v českém reprezentačním dresu.

Poté už se Šimek vydá na cestu za svým snem o NHL. A to i přesto, že nikdy nebyl žádným týmem draftován. Jak však v uplynulých letech ukázala řada dalších českých hokejistů, zdaleka to nemusí být nevýhodou. Nezbývá než věřit, že v následujícím ročníku oblékne Šimek dres jednoho z celků nejprestižnější hokejové soutěže na světě.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Trénink pohledem T.J. Melancona

Nejnovější články

Pomozme Tygrům! Vytvořme na čtvrtfinále bílé peklo!

Vyhrocená série se Spartou pokračuje! Tygři budou doma dotahovat ztrátu

Soutěžte na úterním utkání o vstupenky na Benátskou

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Kšiltovka PO 2024

250 Kč
Koupit

Šála PO 2024 tištěná

350 Kč
Koupit