Bílí Tygři Liberec

Příprava Bílých Tygrů? Osm týdnů na suchu i se zpestřením na ledě, prozrazuje asistent Karel Mlejnek

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Teprve minulý týden skončila Bílým Tygrům sezona, pomalu už se ale blíží start přípravy na ročník 2017/18. "Hráči dostali více než čtyřtýdenní volno a 22. května začneme přípravu," prozrazuje asistent trenéra Karel Mlejnek. Nejen o tom, jak bude vypadat, se rozpovídal v následujícím rozhovoru.

Máte za sebou první rok v klubu. Jak na vás za tu dobu zapůsobil?
Po jedné sezoně, kterou jsem tu strávil, musím říct, že na mě celá organizace působí moc příjemně. V určitých fázích sezony dokonce až úžasně. Byl jsem maximálně spokojen s pracovním nasazením a profesionalismem lidí, kteří tu pracují. Nemohu zkrátka mluvit jinak, než v superlativech.

Jste spokojen také se spoluprácí s Filipem Pešánem, který si vás jako asistenta vybral?
K tomu opět nemohu mluvit jinak, než v dobrém. Z mého pohledu naše spolupráce klapala. Filip je kvalitní trenér i kvalitní člověk, který to vše podtrhuje svou tvrdou prací. Ale to vlastně platí i o celém našem realizačním týmu, ať už jde o videokouče Aleše Vladyku nebo trenéra brankářů Martina Lásku. To, že jsme se stali vicemistry, je důkazem, že naše spolupráce fungovala.

Jaké pocity ve vás více než týden po konci sezony převládají? Považujete ji za úspěch, nebo stále ještě cítíte určitou hořkost z konce těsně pod vrcholem?
Samozřejmě, že i ještě teď člověk přemítá, co jsme mohli udělat lépe. Čím jsme třeba mohli jít titulu víc naproti. Finále nakonec podle mě rozhodlo to, že se všichni hráči Komety naprosto podřídili taktice jejich mužstva, což podpořili svou nesmírnou hráčskou kvalitou. Nechci říct, že na naší straně kvalita nebyla, naopak! Vždyť ve finálové sérii každé utkání nakonec rozhodla jedna branka. Takže ještě i teď cítím určité zklamání.

Zatímco hráčům začalo volno, realizační tým v tuto dobu čeká skladba nového kádru. Kdy jste ji s trenérem a sportovním ředitelem Filipem Pešánem začali řešit?
Řešili jsme to už od přelomu ledna a února. Psali jsme si možné varianty sestav. Měli jsme i představu kdo tým opustí. Došlo na ochody Radima Šimka, Ondřeje Vitáska nebo Branka Radivojeviče, což si samozřejmě uvědomujeme a víme, že je potřeba je nahradit. Filip Pešán v tuto chvíli intenzivně pracuje na doplnění kádru.

Předpokládám, že konkrétní jména hráčů ještě do konce dubna poodhalit nemůžete?
Ještě nemohu být konkrétní, ale určitá jména ve hře jsou. Definitivní posily se veřejnost dozví až v období po prvním květnu.

Trenéři Pešán a Mlejnek se radí

Jak bude probíhat příprava Bílých Tygrů na sezonu 2017/18?
Vloni jsme přípravné období začali 30. května. Tentokrát začneme o týden dřív, 22. května. Hráči dostali více než čtyři týdny volna. Díky tomu si mohou psychicky i fyzicky odpočinout a načerpat síly na novou sezonu. Poté čeká kluky volno až první týden v červenci. Čeká nás tedy osm týdnů přípravy. Na led vyjedeme 17. července. Těch osm týdnů je podle nás dostačující a mužstvo by mělo být připraveno na nový ročník podobně dobře, jako na ty dva předchozí.

Povede suchou přípravu opět kondiční kouč Aleš Pařez?
Aleš má platnou smlouvu a opět by měl vést naši kondiční přípravu.

V uplynulých letech vyrazili Bílí Tygři během suché přípravy také na led. Čeká vás to i tentokrát?
Ano, jsme na to připraveni. Bylo to tak v mistrovském ročníku i vloni. Nechceme na tom nic měnit. V blížící se přípravě si to zopakujeme. Ještě vše ladíme, ale podle našich představ bychom měli jít na led po prvních dvou týdnech přípravy na suchu. Třetí týden přípravy nás tedy nejspíš čeká zpestření v podobě tréninků na ledě.

Část hráčů se každý rok připravuje individuálně. Kdo mezi ně bude patřit tentokrát?
To vše je otázkou nastavení smlouvy. Mezi hráči, kteří se budou připravovat individuálně, budou určitě ti nejzkušenější hráči, jako je třeba Martin Ševc.

Martin Ševc na střídačce společně s Karlem Mlejnkem

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit