Bílí Tygři Liberec

Příběh Kryštofa Bouřila: Nejvyvedenější zápas? V osmé třídě proti Spartě!

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Kryštof Bouřil působí v tygřím dresu druhou sezónu. S hokejem začínal v Benátkách nad Jizerou a jak už to tak bývá, k hokeji ho přivedli rodiče. „Byl to táta, který sám hokej hrával. Je do něj snad ještě větší blázen než já," prozrazuje šikovný útočník na úvod.

„S hokejem jsem začal ve čtyřech letech v Benátkách nad Jizerou. Přivedl mě k němu táta, který sám hrával. Je do hokeje snad ještě větší blázen než já. Hrozně moc mě od malička podporoval, jezdil s rodinou skoro na každý můj zápas," začal vyprávět svůj příběh Kryštof Bouřil.

A proč pozice forvarda? „Vždycky jsem chtěl střílet góly a rozhodovat zápasy, proto jsem hrál v útoku." I vzor šikovného hokejisty lze snadno předpovědět. „Stejně jako u každého malého hráče byl a bude můj vzor Jaromír Jágr. Na druhou stranu můj největší favorit byl vždy Martin Havlát."

Kryštof Bouřil

Pod Ještěd přišel Kryštof Bouřil před sezónou 2016/2017 z Letňan. Tam však strávil pouze jednu sezónu, předtím hrával za nedaleké Benátky nad Jizerou. Právě uplynulý ročník byl pro osmnáctiletého hráče zlomový. „Minulá sezóna byla asi mým dosavadním nejhezčím hokejovým zážitkem. Nejlepší můj rok se super lidmi.".

„Zároveň ale přinesla i nejhorší moment v kariéře a to vyřazení v prvním kole play-off proti Třinci" (Tygři U18 v sérii prohráli 1:3 na zápasy, pozn. red.). Dalo by se čekat, že v klíčovém ročníku nalezneme i nejvydařenější zápas v kariéře benáteckého odchovance, tak tomu ale není.

„Nejvydařenější zápas? V Benátkách, když jsem hrál za osmou třídu. Porazili jsme Spartu 2:1. Byli jsme jasný outsider, ale neskutečně nám zachytal gólman. Sparťané měli asi 56 střel, my pouze 12 a přesto jsme vyhráli. Navíc jsem vstřelil gól a na další přihrál."

Kryštof Bouřil

„Na Tygry jsem se pravidelně jezdil s tátou koukat, když jsem byl malý. Přesunul jsem se sem ve věku staršího dorostence a vyšlo to. Je tady skvělé zázemí, super lidi a skvělá atmosféra v celém klubu. Vůbec moje nejoblíbenější místo je kabina. Trávíme tady s kluky super chvíle a zažíváme spoustu srandy."

Jak to má Kryštof Bouřil s rituály? „Žádné nemám, jen si pokaždé oblékám výstroj zprava. To je tak jediné. Na čem by chtěl ještě zapracovat? Moje slabá stránka je v bruslení, silná, že se dokážu udržet na kotouči."

Z hlediska osobního cíle má taktéž hokejista s číslem 96 jasno. „Můj největší cíl je si zahrát doma v Benátkách nad Jizerou za chlapy a samozřejmě když se bude dařit, tak působit v dresu A-týmu Bílých Tygrů Liberec.

Kryštof Bouřil

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit