Bílí Tygři Liberec

Příběh Jana Jeníka: Mým snem je si jednou zahrát extraligu za Bílé Tygry

Date of publication Author Jonáš Jech, Kryštof Rossmann

Liberec - Šikovný forvard do dorosteneckého hokeje vtrhl v týmu Mladé Boleslavi, ale od sezóny 2015/16 už je pevným článkem kádrů liberecké mládeže. V obou ročnících v barvách Bílých Tygrů si udržel průměr více než jednoho kanadského bodu na zápas, což je obdivuhodná bilance a dlouhodobě ukazuje, že je velkou nadějí libereckého hokeje.

Jan Jeník patří mezi nadějné tygří mládežníky a již několikátou sezónu na sebe ofenzivně výrazně upozorňuje. „S hokejem jsem začal v Nymburce, když mi byly čtyři roky. Přivedl mě k němu můj táta," říkal šikovný útočník na začátek.

Právě rodiče sehráli klíčovou roli v rozvíjející se kariéře bodujícího forvarda. „Nejvíce mi pomáhali rodiče a to i když jsem byl malý a k hokeji mě vedli, tak dnes. Mám v nich velkou podporu."

Do kádru šelem zamířil Jan Jeník před sezónou 2015/2016 z Mladé Boleslavi. Už v kádru Bruslařů ukazoval své kvality, forma ale pod Ještědem ještě víc vygradovala. Hned v tom samém roce jakožto mladší dorostenec nastupoval za starší dorost, kde se uchytil.

„Postup do čtvrtfinále extraligy staršího dorostu v sezóně 2015/16 beru jako svůj největší úspěch. Bodově se mi dařilo a byla strašná škoda, že jsme neprošli dál," vzpomíná.

V souboji před brankou Jan Jeník

„Největší pozornost věnuji při tréninku hlavně zakončení, které rozhoduje zápasy. Mojí nejsilnější stránkou je podle mě držení kotouče a nejslabší asi hra bez puku."

Sám vzápětí dodává, že je ten typ hráče, který má rituály. „Rozcvičuji se nejprve s týmem, a pak i individuálně. Také si vždycky zavazuji levou brusli jako první a na hokejky si píšu své číslo. V kabině jsem mezi staršími kluky, takže jsem tišší, ale snažím se společně s ostatními spoluhráči tvořit zábavu, která je na sportu nejdůležitější," dodává.

A jak vypadá jeho všední den? „Můj den začíná v 7:00, kdy vstávám. V 7:40 jdu do školy, kterou mám blízko. Když můžu, tak jsem ve škole celý den. Poté jdu rovnou na trénink. Večer se snažím nabrat síly na další den a relaxuji na pokoji. Nemám žádný vyložený typ odpočinku, pokaždé regeneruji jinak."

„Mým velkým snem je probojovat se do Áčka Bílých Tygrů. Byl by splněný sen si zahrát extraligu za Tygry, ale vím, že mě čeká ještě dlouhá cesta a spousta tvrdé práce. Jdu krůček po krůčku."

Sprint Jana Jeníka po pravém křídle

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

TOP 3 zápasy sezóny: Rekordní derby i skalp lídra

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit