Bílí Tygři Liberec

Premiéra a gól! Nezapomenutelný zážitek, usmívá se Filip Pyrochta

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Už v dorostu mu někteří věštili skvělou kariéru, nyní hned ve svém prvním startu v extralize skóroval. Lepší premiéru si snad ani Filip Pyrochta nemohl přát. Šanci dostal vedle ostříleného Lukáše Dernera a důvěru splatil na maximum. Svůj výtečný výkon okořenil vyrovnávací brankou!

Premiéru si navíc odbyl v Home Credit Aréně, před vlastními diváky. „Dostal jsem šanci, jelikož několik hráčů figuruje na marodce. Doufám, že jsem příležitost využil na maximum. Uvidíme, jak to bude dál, samozřejmě ale věřím ve stabilní pozici. A co se branky týče, je to krásný pocit. Na zápas se byli podívat i rodiče, tudíž je tento moment ještě o to sladší. Musím za gól poděkovat Janu Stránskému, jenž na tom má největší podíl. Krásně mi puk nahrál před prázdnou bránu, poté jsem si jen mohl užít tento nezapomenutelný zážitek."

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

"Filip Pyrochta má před sebou velmi nadějnou budoucnost a věříme, že do velkého hokeje doroste právě ve svém domovském klubu, tedy u Bílých Tygrů. I způsob, jakým chytil svou první šanci v extralize o mnohem napovídá. Filip proti Plzni předvedl velmi dobry výkon a jeho branka byla takovou zaslouženou odměnou."


A moment to byl opravdu krásný, odchovanec libereckého hokeje před čtyřtisícovkou fanoušků oslavoval po vzoru kanadsko-americké NHL. Je to pro mě celé o to krásnější, že jsem v Liberci vyrůstal. Je pro mě obrovská čest působit v A-týmu Bílých Tygrů. Jsem rád, že mě před sezónou vzal trenér Filip Pešán zpátky. I touto cestou bych mu chtěl poděkovat." Svůj premiérový gól v extralize oslavuje Filip Pyrochta

Ze zápasu se však Filipu Pyrochtovi nepovedla pouze veledůležitá vyrovnávací branka, která nastartovala obrat. Byl jistý, nedělal chyby a svým výkonem výrazně pomohl ke konečným třem bodům. Do statistik si připsal celkově dvě střely na Machovského, jednu zblokovanou střelu a +1 v tabulce účasti na ledě.

Mladý obránce jen potvrdil, že obrana Tygrů patří po všech směrech k té z nejkvalitnějších v celé extralize. Zkušenosti i dravost, podpora útoku nebo kvalitní defenzivní práce. Vše liberecká šestice, potažmo sedmice statečných nominovaná do utkání bezesporu splňuje.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit