Bílí Tygři Liberec

Předání poháru, loučení i rivalita. To vše nabídne souboj s Mladou Boleslaví!

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Poslední kolo. Sezóna uběhla jako voda a v Home Credit Aréně se tak opět bude oslavovat konec základní části. Oslavovat proto, že si Tygři bodem v Litvínově zajistili Prezidentský pohár a podruhé v klubové historii se jim ho povedlo obhájit. Utkání začne s úderem osmnácté hodiny a dvacáté minuty.

Derby, jak se patří!

Zápasy s Mladou Boleslaví bývají vždy velmi vyhecované a vyrovnané. Jinak by tomu nemělo být ani tentokrát, protože jde o hodně. Tygři se budou chtít rozloučit se základní částí vítězně a ukončit tak sérii tří porážek v řadě.

Naopak Bruslaři bojují o získání osmé příčky, která by jim dala výhodu startu na vlastním ledě během předkola. Kdyby Středočeši nebodovali a Plzeň vyhrála, mohli by navíc stanout proti Chomutovu, který se jen tak tak nedostal do čtvrtfinálové šestky a podle pořadí je nejnáročnějším protivníkem.



Speciální moment. Předání poháru i oslava konce

Je téměř k neuvěření, jak rychle sezóna utekla. Tygři si stejně jako vloni zajistili zisk Prezidentského poháru pro nejúspěšnější tým základní části. Povedlo se jim tak už počtvrté v klubové historii, podruhé byla trofej obhájena.

Ke kýženému součtu nakonec chyběl pouze bod. Ten Tygři získali na ledě litvínovské Vervy a zaokrouhlili tak svůj počin na číslo 100. Ani toto množství ještě nemusí být definitivní, protože závěrečné kolo máme ještě před sebou. O zajímavý průběh nebude nouze, navíc Tygři obdrží stejně jako během mistrovské sezóny Prezidentský pohár.



Postupová matematika. Hlavně na příčkách předkola velmi zamotaná

Na oslavy ale není příliš času, šelmy budou mít k dispozici jen necelé dva týdny bez soutěžního duelu. Na druhou stranu odpočívat rozhodně naše mužstvo nebude, protože na něj čeká nejdůležitější část ročníku a je potřeba dopilovat všechny nedostatky ve hře.

A jaký soupeř bude na Tygry čekat? To ještě nelze s jistotou určit, z předkola však plně můžeme vyloučit Chomutov. Protivník vzejde z trojice Mladá Boleslav, Vítkovice nebo Plzeň (případně Zlín). Postupová hádanka ještě není na sto procent rozluštěna. Odhalí ji však nedělní duel, který by zároveň mohl být generálkou s jedním z možných budoucích soupeřů ve čtvrtfinále.

S devadesát sedmičkou Lukáš Vantuch, vedle něj exliberecký Lukáš Pabiška

Bílí Tygři Liberec vs. BK Mladá Boleslav

Počet zápasů: 27
Bilance: 14 – 6 – 0 – 0 – 7
Skóre: 84:63

Drama v posledním domácím vzájemném utkání rozlouskl v prodloužení Ondřej Vitásek. Připomeňte si pekelnou prosincovou bitvu v následujícím sestřihu:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit