Bílí Tygři Liberec

Postup na poslední chvíli. Radima Šimka čeká play-off AHL

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Bývalý liberecký obránce Radim Šimek zažívá v zámořské AHL velmi krušný rok. V úvodu sezóny to neměl vůbec jednoduché, jeho výkony šly však postupně nahoru a získal si i větší důvěru trenérů. Jeho mužstvo navíc na poslední chvíli uhrálo účast ve vyřazovacích bojích a zahraje si o Calderův pohár.

Radim Šimek toho v minulých dvou sezónách zažil opravdu hodně, když se nejdříve z liberecké farmy v Benátkách nad Jizerou napevno propracoval až do A-týmu Bílých Tygrů, s kterými mimo jiné oslavil mistrovský titul. To ale nebylo zdaleka vše. Mladý obránce se stal jedním z nejlepších českých beků a zaslouženě se podíval na dva světové šampionáty.

Jeho výkonů si všimli i v dalekém zámoří, načež se Radim Šimek dohodl na dvoucestné smlouvě s kalifornským týmem San Jose Sharks. Už od začátku to ovšem v Severní Americe neměl vůbec jednoduché, o místo v kádru musel totiž bojovat s dalšími nadějnými hráči, o čemž si můžete přečíst zde.

Ročník 2017/18 nakonec Radim Šimek odehrál celý na farmě Žraloků, tedy v celku San Jose Barracuda, jenž hraje AHL (American Hockey League). Ani zde ho nečekalo nic jednoduchého, v úvodu sezóny se navíc moc nedařilo jeho mužstvu. Talentovaný bek se však postupně začal herně zvedat a dostával od trenérů stále více prostoru na ledě. V základní části nakonec odehrál sedmašedesát zápasů a nasbíral 27 bodů, což na obránce není vůbec špatné.

Po ne moc povedeném začátku se navíc začalo dařit i celému týmu, který se začal šplhat tabulkou vzhůru. Stíhací jízda byla nakonec úspěšná. Barakudy vyhrály posledních šest utkání základní části a vtěsnaly se do nejlepší osmičky západní konference. V posledním hracím dnu přitom musely v přímém souboji o play-off porazit Stockton a doufat, že San Diego prohraje s Tusconem, což se také stalo.

Hokejisté z Kalifornie si tak zahrají ve vyřazovacích bojích o Calder Cup. V prvním kole je čeká vítěz západní konference Tuscon Roadrunners, tedy tým, díky kterému se dostali do play-off. Radim Šimek bude určitě u toho a udělá vše proto, aby pomohl Barakudám k postupu. My mu samozřejmě budeme společně držet palce!



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit