Bílí Tygři Liberec

Poslední zápas před Vánoci! Bílí Tygři vyplouvají do zátoky chomutovských Pirátů

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec – Ještě než vypuknou Vánoční svátky, čeká Bílé Tygry 31. extraligové kolo. A nebude to žádné snadné naladění do vánoční pohody! Naopak, ve čtvrtek zavítají naši hráči na led chomutovských Pirátů. Podaří se jim zvítězit?

Vondrka lídrem bodování

Po odchodu Romana Červenky se čekalo, jak si v novém ročníku Piráti bez svého ofenzivního tahouna povedou. Dokáží navázat na premiérový postup do play-off, nebo bude následovat pád do nižších pater? Chomutov však zatím dokazuje, že i nestál pouze na jednom muži. Vždyť v probíhajícím ročníku aktuálně bojuje o příčky zajišťující přímý postup do vyřazovacích bojů.

Namísto Červenky si na severu Čech našli jiného ofenzivního lídra. Zkušený útčoník Michal Vondrka už v probíhajícím ročníku posbíral 31 bodů za třináct branek a 18 asistencí! Jeden gól přidal také v úterním derby s Litvínovem a vládne tak kanadskému bodování soutěže. Ani on ale nezabránil porážce Pirátů 2:3 v prodloužení. Chomutovu tak v tabulce patří sedmá příčka se 46 body.

Vladimír Svačina na kotouči

Konec černé série

V průběhu listopadu se Bílým Tygrům podařilo proniknout až na první příčku tabulky. O tu však před reprezentační přestávkou opět přišli. A nejen to. Ve třech posledních duelech před pauzou prohráli a klesli na třetí místo, těsně před Litvínov. Navíc kvůli zranění přišli o Dominika Lakatoše, který si během přípravy na mistrovství světa do dvaceti let v Kanadě zlomil klíční kost, mimo je také Michal Bulíř.

I přesto se ale do extraligových bojů vrátili vítězně. Na ledě Pardubic vyrukovali na domácí Dynamo skvěle a v první třetině si vytvořili dvoubrankové vedení. Pardubičtí však dokázali vyrovnat a o vítězi se tak rozhodovalo až ve třetím dějství. V něm přidal poslední gól utkání Vladimír Svačina. Bílí Tygři se tak díky vítězství opět vyhoupli na druhou příčku tabulky.

Radim Šimek s Michalem Bulířem ve skrumáži

Nepříjemný soupeř

Na soupeře, kterého svěřenci trenéra Filipa Pešána vyřadili ve čtvrtfinále loňského soupeře, narazili Tygři v této sezoně již dvakrát. Nejprve sice na Piráty v Chomutově nestačili a prohráli po nájezdech, v dohrávce 18. kola si to však vynahradili. Vzhledem ke krytí termínu s Ligou mistrů se tento duel odehrál až 29. listopadu.

Utkání bylo dlouho vyrovnané a do třetí třetiny vstupovaly oba celky za stavu 0:0. Vitásek a Bulíř však v úvodu závěrečného dějství zařídili Tygrům dvoubrankové vedení a konečnou výhru 2:0. Zápas si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Jak si Bílí Tygři povedou proti Chomutovu tentokrát? To se dozvíme ve čtvrtek od 17:30!

Bílí Tygři Liberec vs. Piráti Chomutov


Počet zápasů: 14
Bilance: 7 – 2 – 0 – 3 – 2
Skóre: 40:25
(Bilance zahrnuje utkání v základní části)

Roman Will tváří v tvář soupeři

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit