Bílí Tygři Liberec

Pod Ještěd míří brněnská Kometa! Napraví Tygři zaváhání s Pardubicemi?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Po třech výhrách v řadě si Bílí Tygři připsali porážku, když nestačili na pardubické Dynamo. Kometa oproti tomu padla dvakrát za sebou a z posledních šesti zápasů slavila pouze ve dvou případech. Využijí Liberečtí kolísající formy Brna? Utkání na ledě Home Credit arény začne netradičně v 16:20!

Studená sprcha

Bílým Tygrům se poslední dobou opravdu dařilo. V hokejové Lize mistrů postoupili poprvé v historii do čtvrtfinále a v domácí soutěži zvítězili třikrát za sebou, když si postupně poradili s Třincem, Chomutovem a Spartou.

Poté ovšem svěřenci trenéra Filipa Pešána prožili nepříjemný večer na ledě Pardubic. Dynamo se dostalo do vedení o tři branky, načež se podařilo snížit Petru Jelínkovi. Na obrat už ale Liberečtí nenašli síly a nakonec na východě Čech padli poměrem 1:5.

Zaváhání proti Pardubicím budou chtít šelmy rozhodně napravit a příležitost k tomu budou mít již v neděli před vlastními fanoušky. Do města pod Ještědem totiž zavítá Brno.

Menší škobrtnutí

Obhájci titulu tento ročník dokazují, že i letos patří mezi aspiranty na celkové vítězství. Na svém kontě mají momentálně jednačtyřicet bodů a v tabulce jim náleží třetí pozice. V předcházejících dvou kolech ovšem Kometa poněkud zaklopýtala.

Nejdříve totiž na domácím ledě prohrála v prodloužení s Pardubicemi a následně Brněnští nestačili ani na vítkovickou Rideru. V šesti posledních utkáních se navíc tým z jižní Moravy radoval z výhry pouze dvakrát. Proti Tygrům si tak bude Kometa chtít spravit chuť a dá se tedy očekávat velmi bojovné utkání, vždyť obě mužstva potřebují výhru jako sůl.

Marek Kvapil proti svým

Střetnutí s Brnem bude jistě trochu speciální pro naší čerstvou posilu, Marka Kvapila, jenž pomohl Kometě porazit v loňském finále právě Liberec. Nyní ovšem mistr světa z roku 2010 oblékne dres s tygrem a nastoupí proti svým bývalým spoluhráčům, se kterými se před sedmi měsíci radoval z mistrovského titulu.

Svěřenci trenéra Filipa Pešána budou mít svému soupeři co oplácet. V prvním letošním souboji loňských finalistů totiž Severočeši podlehlo Brnu 2:7 a na skalp Komety čekají už sedm zápasů. Zda se Tygrům podaří tuto sérii prolomit se dozvíme již v neděli. Úvodní buly padne před kamerami České televize v netradičních 16:20!

Bílí Tygři Liberec versus HC Kometa Brno

Počet zápasů: 33
Bilance: 12 – 2 – 0 – 2 – 17
Skóre: 69:98

V rámci základní části se Kometa představila na libereckém ledě naposledy v únoru letošního roku. Po velké bitvě se z výhry nakonec radovali právě hosté. Zápas si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit