Bílí Tygři Liberec

Petr Syrovátko: Averze mezi Tygry a vedením extraligy? Naprostý nesmysl!

Date of publication Author Klub

Liberec - Jistě jste zaregistrovali kauzu, kterou média vytvořila po udělení série pokut od vedení extraligy pro hráče a trenéry Bílých Tygrů za nepřímou kritiku výkonů rozhodčích. Vzhledem k šíření mnohých lživých či zkreslených informací v některých periodikách se na toto téma rozhodl zareagovat prezident klubu Bílí Tygři Liberec Petr Syrovátko, i trenér Filip Pešán, jehož se kauza přímo dotýká.

Vyjádření prezidenta klubu Petra Syrovátka

"Důrazně se ohrazujeme proti tvrzení některých novinářů, že je snad mezi klubem Bílí Tygři Liberec a vedením extraligy nějaká averze nebo osobní nevraživost. Veškerá komunikace s Josefem Řezníčkem je naprosto korektní a v souladu s běžnými postupy. Své pohledy na situaci jsme si sdělili i telefonicky a celou věc osobně probrali bez sebemenších známek sporů. Veškeré udělené sankce klub přijímá a bude je respektovat.

Jako jeden z 14 členů Asociace profesionálních klubů ledního hokeje se podílíme na tvorbě pravidel, a tím spíš považujeme za naší povinnost tato pravidla v plném rozsahu respektovat."


Bílí Tygři Liberec obdrželi od disciplinární komise během play-off celkem tři pokuty. Částku 10 000 Kč musí za kritiku rozhodčích zaplatit Martin Bakoš. Filip Pešán byl za stejný prohřešek během čtvrtfinálové série potrestán hned dvakrát ve stejné výši.

Druhá pokuta mu byla udělena po přímé výzvě médií, aby okomentoval výkon sudích v šestém duelu čtvrtfinále, na což odpověděl: "Zaplatíte za mě pokutu? Ta by byla asi vysoká." Disciplinární komise vyhodnotila tuto situaci jako nepřímou kritiku rozhodčích.

Vyjádření trenéra a sportovního manažera Filipa Pešána

"Neplánuji se proti uděleným pokutám jakkoliv bránit. S Josefem Řezníčkem jsem hovořil osobně a vyjádřil jsem lítost nad tím, že se v mediích rozběhly kauzy tohoto rázu a této velikosti. Na druhou stranu stále platí můj názor, že jsem především ve svém druhém vyjádření neřekl nic přímého k rozhodčím ani je nehodnotil. Nicméně přijímám, že to vedení extraligy mohlo v daném kontextu chápat jako atak na rozhodčí. To je věc, která se v extralize nesmí a beru za to plnou odpovědnost."


Bílí Tygři poslali také oficiální dopis adresovaný přímo vedení extraligy, kde se mimo jiné uvádí: "Veškerá rozhodnutí vedení ELH a disciplinární komise, která se týkala našeho klubu, trenérů či hráčů akceptujeme. Dále Vás chceme ujistit o tom, že jsme podporovali a i nadále podporovat budeme veškerá společná ustanovení odsouhlasená APK a uplatňovaná řídícím orgánem Extraligy ledního hokeje."

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Petr Kváča: Chci být vzorem pro mladší kluky

Nejnovější články

Top 3 okamžiky sezóny: Tisícovka i premiérové branky

Liberec byl první volba. Čeština mi v kabině chyběla, říká po návratu Kváča

Martin Faško-Rudáš a Michal Ivan se představí na mistrovství světa!

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit