Bílí Tygři Liberec

Petr Jelínek: Výkon v Olomouci? Chceme ho v derby odčinit!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec – Do utkání s Mladou Boleslaví možná půjde Petr Jelínek v nové roli. Jako jeden z asistentů je spolu s Ladislavem Šmídem adeptem na post kapitána namísto Martina Ševce, který si odpykává trest za faul na Miroslava Holce. „To je na trenérech,“ nechává toto téma zkušeného forvarda klidným. Co naopak řeší více, je nízká produktivita týmu.

Vaše výsledky jsou zatím velmi kolísavé, střídáte výhry s prohrami. Čím to je?
To bohužel nevím. Je začátek sezony, každý tým je plný sil a je celkově těžké se prosazovat. Myslím si, že jsme neodehráli špatné zápasy, tedy až na Olomouc. Tam jsme si málem ani nenahráli puk. Ale snažíme se na ledě nechat maximum. Doufám, že se to brzy ustálí.

Olomouc proti vám přitom nastoupila po debaklu 0:10 od Plzně. Bylo na ní znát, že chce tento výsledek odčinit?
To si ani nemyslím. V této fázi sezony je jedno, jestli prohrajete v jednom ze zápasů 10:0. Porazit by nás chtěli, i kdyby v předchozím utkání uspěli. Nikdy se v Olomouci nehraje snadno. Byl to náročný duel, a když nedáme ani jeden gól, těžko můžeme vyhrát.

Už dvakrát se vám stalo, že jste se gólově ani jednou neprosadili. Má to vliv na vaši psychiku?
Nepříjemné to je, ale byly to v obou případech dost rozdílné zápasy. V Litvínově jsme si vytvořili spoustu šancí, jen jsme je neproměnili. Zato v Olomouci jsme těch vyložených šancí ani moc neměli. Nebylo skoro ani z čeho dát gól. Byl to zkrátka nepodařený zápas, který teď chceme proti Mladé Boleslavi odčinit.

Třikrát se teď navíc budete muset obejít bez kapitána Martina Ševce. Kdo ho v jeho kapitánské funkci, potažmo na ledě, nahradí?
Kdo bude mít na dresu kapitánské „céčko“, to je na trenérech. Martin patří mezi top obránce v celé soutěži, takže to pro nás samozřejmě znamená ztrátu. Ale máme tu spoustu mladých kvalitních kluků, kteří ho mohou nahradit. Musíme se s tím poprat. Nemůžeme koukat, kdo chybí, chceme prostě vyhrát.

Osamocený Petr Jelínek

Čekal jsi, že by od disciplinární komise mohl padnout takto vysoký trest?
Takhle vysoký trest jsem rozhodně nečekal. Spíš jsem si myslel, že bude dostačující to, co dostal v zápase. Chtěl se vytočit, ale v té rychlosti to nestihl. Kdo někdy hrál hokej, tak to zná. Třeba je to nějaký signál od ligy, že budou tyto zákroky kolenem trestat tvrdě, nevím. Ale je to zkrátka rozhodnutí komise, tak to musíme respektovat.

Tvé první útočné formaci sice klape souhra, ale nedaří se vám prosadit. Řešíte to mezi sebou?
Samozřejmě, bavíme se o tom a vymýšlíme, co s tím. Možná si přihrajeme a najdeme se, ale důležitá je koncovka. Třeba v Litvínově jsme měli snad šest gólových šancí, ale když ani jednu neproměníme, je to úplně jedno. Radši si klidně připravíme jen dvě, ale dáme z toho dva góly. Ani to nemusí vypadat hezky.

Dnes vás čeká derby s Mladou Boleslaví, což bývá vždy vyhrocený duel. Co od utkání očekáváš?
Bude to další těžký zápas s kvalitním týmem. Mají nové trenéry, hrají novým systémem, takže to nebude nijak snadné. Ale v extralize už stejně nejsou žádné lehké zápasy. Pokaždé musíme hrát naplno. Náš cíl je jasný, zvítězit.

Tvrdá hra Petra Jelínka

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit