Bílí Tygři Liberec

Petr Jelínek: První třetinu jsme zaspali, proti takovému soupeři se těžko dotahuje

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Rozhodující duel o postup do finále Ligy mistrů rozhodla prakticky už první třetina, v níž Växjö vsítilo tři branky a zápas nakonec ovládlo 6:1. „Než jsme se vzpamatovali, tak to bylo z našeho pohledu 1:4,“ svěřil se po utkání autor jediné branky Tygrů, Petr Jelínek.

V Lize mistrů nakonec končíte v semifinále. Jak bys rozhodující utkání zhodnotil?
Hodnotí se to těžko. Výsledek 1:6 není moc hezký. V závěru je ale jedno, jestli se prohraje o jeden nebo o pět gólů. První třetinu jsme trochu zaspali. Měli jsme sice taky šance, jenže oni proměnili přesilovku a vzápětí přidali druhou branku. Než jsme se vzpamatovali, tak to bylo z našeho pohledu 1:4. V závěru jsme zkusili otevřít naši hru a inkasovali jsme další dva góly.

Hned v úvodu jste obdrželi dvě branky, to asi nebylo příjemné.
Těsně před prvním gólem jsme mohli sami skórovat, jenže vzápětí se během jedné minuty prosadil soupeř. Proti takovému týmu je poté strašně těžké dotahovat ztrátu.

V utkání jste ale nebyli bez šancí a vypracovali si řadu příležitostí. Bohužel se nepodařila trefit ani prázdná brána.
Je to tak celou sezónu. Nevím, jestli tomu jdeme málo naproti. Chceme se prosazovat, jenže už je to možná v našich hlavách. Kdybychom byli na lepší pozici v extralize, tak bychom na tom byli psychicky lépe. Zakončení by pro nás bylo jednodušší. Doufám, že to v pátek zlomíme.

Do Växjö jste přijeli s omlazeným týmem, v sestavě bylo pět hráčů, kteří v extralize pravidelně nenastupují. Byly v porovnání s hráči Lakers znát menší zkušenosti?
Někteří z našich mladých kluků už nějaké zápasy Ligy mistrů hráli. Určitě se snažili, jenže když hrajete proti jednomu z nejlepších týmů Evropy, tak jsou ty zkušenosti trochu jiné. Nemyslím si ale, že by za jejich hráči nějak zaostávali.

Co pozitivního si lze vzít z letošní účasti v CHL?
Je to hokej, který mě moc baví. Švédové jsou velmi šikovní s kotoučem, hrají v pěti dopředu a v pěti dozadu. Rozhodčí nechávají hru plynout a pískají jen vyložené fauly. Více se hraje hokej, v extralize se spíše brání.

V české soutěži vás čekají čtyři domácí zápasy v řadě. Jak se přeorientovat zpět na extraligu?
Bereme to tak, že jdeme vyhrát každý zápas, ať už hrajeme Ligu mistrů nebo extraligu. Domácí soutěž je nyní na prvním místě, i když jsme chtěli přes Växjö postoupit. Zahrát si finále by bylo krásné. Nyní už přemýšlíme nad pátečním zápasem a v poslední čtvrtině základní části se pokusíme dostat do desítky!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit