Bílí Tygři Liberec

Odrazový můstek proti Ocelářům? Pod Ještěd zamíří druhý tým extraligy

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Bílí Tygři se po jednom zápase v CHL vracejí do extraligového kolotoče a rozhodně je nečeká nic jednoduchého! V rámci 19. kola změří svěřenci Filipa Pešána síly s třineckými Oceláři. Utkání v Home Credit aréně je na programu v pátek od 18:00!

Opačné póly

V posledních sezónách opravdu nebývalo zvykem, aby byla situace třineckých Ocelářů a Bílých Tygrů tak výrazně odlišná, jako je tomu letos. Zatímco Slezané hrají podle očekávání o špici a momentálně se nacházejí na druhém místě těsně za vedoucí Plzní, Severočeši se krčí na poslední čtrnácté příčce.

Rozdíl mezi oběma týmy? Propastných šestnáct bodů, aktuální forma a především koncovka. Ocelářům ofenziva šlape, svěřenci Filipa Pešána se v zakončení naopak trápí. Šelmy nevstřelily v posledních deseti zápasech více než dvě branky ze hry, což rozhodně není nic, čím by se dalo chlubit.

Petr Kolmann a Lukáš Derner při defenzivní práci

Z extraligy do CHL

V zápasech 18. kola Tygři i Oceláři shodně prohráli. Liberečtí nestačili na Mladou Boleslav, na Třinec si pro změnu počíhal Hradec Králové. Oba týmy si ale mohly spravit chuť v prestižní Lize mistrů, která dospěla do osmifinálové fáze.

Jak Liberci, tak Třinci los přisoudil švédského protivníka. Druhý tým extraligy uspěl, když si z Malmö odvezl cennou výhru 2:1. Celek z podještědské metropole zažil výsledkově zrcadlově opačné utkání. Těsná prohra 2:3 s Frölundou však stále znamená, že dveře k postupu jsou dál otevřené.

Jan Ordoš v souboji před brankou domácích

Pozor na třinecké bombarďáky!

Zajímavé rozhodně bude sledovat, jak si liberecká obrana poradí s údernou dvojkou Třince. Martin Růžička a Tomáš Marcinko obstarávají drtivou většinu branek slezského týmu a oběma už se povedlo přesáhnout hranici dvaceti kanadských bodů. Nejproduktivnější Tygr Michal Bulíř nemá zatím ještě ani polovinu.

První vzájemné utkání zvládli lépe Oceláři, což je pro Liberec určitě velkou motivací. Jaká bude realita druhého střetnutí v sezóně, budeme moci sledovat v pátek. Utkání v Home Credit aréně startuje v 18:00!

Bílí Tygři Liberec versus HC Oceláři Třinec

Počet zápasů: 61
Bilance: 23 – 8 – 2 – 3 – 25
Skóre: 177:167

Poslední utkání z Home Credit arény si připomeňte v sestřihu:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit