Bílí Tygři Liberec

Obhájci titulu proti lídrům tabulky! Ve šlágru kola přivítají Tygři třinecké Oceláře

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - V pátek čeká naše hráče na ledě Home Credit Areny náročný souboj. Do Liberce zavítají Oceláři Třinec, kteří se kromě prvního místa v tabulce mohou v probíhajícím ročníku pochlubit také nejlepší ofenzivou a defenzivou. Budou Tygři prvním týmem, který je v sezoně 2016/17 zastaví?

K neporažení

Oceláři mají v novém ročníku smělé plány. Jejich našlapaný kádr míří k nejvyšším cílům a ambice zatím potvrzuje také na ledě. V dosavadních pěti kolech ztratili pouze jediný bod, se 14 body a skvělým skóre tak zatím vévodí extraligové tabulce. Drží se jich Piráti, kteří Třinec následují pouze o skóre.

Třinečtí se mohou opřít o velkou útočnou sílu. V pátém kole proti Karlovým Varům si pořádně zastříleli, když po první třetině vedli už o tři branky a nakonec zvítězili 7:0. Ofenzivu Ocelářů přitom netáhne pouze jediná osobnost. Žádný z hráčů v červenobílém neposbíral v dosavadním průběhu sezony více než čtyři body, branky byly rovnoměrně rozděleny mezi všechny formace. Celkem se Třinec prosadil již devatenáctkrát, více branek ještě ani jeden tým nenastřílel.

Ocelářům však funguje také defenziva. Vždyť v dosavadních pěti duelech inkasovali pouze šestkrát, z toho tři branky v duelu se Spartou. I ten ale Třinec vyhrál 4:3 po nájezdech. Šimon Hrubec se tak pyšní nejlepšími brankářskými statistikami soutěže. Bílé Tygry tak v pátek k pokoření čeká pořádně tvrdý oříšek.

V minulé sezoně čtyři výhry

Naši hráči se budou chtít pokusit navázat na loňskou sezonu, kdy se jim proti Ocelářům mimořádně dařilo. Poprvé se s nimi utkali shodou okolností rovněž v 6. kole, kdy je na domácím ledě přehráli 2:1. Následně zvítězili po prodloužení také na ledě soupeře a v základní hrací době ovládli zbývající dva vzájemné duely.

Nakopnout by mohl Tygry také úterní výkon v dohrávce proti plzeňským Indiánům. Po nepovedeném úvodu sice prohrávali, ve zbytku utkání už však byli lepším týmem a nakonec dokázali duel otočit. Své soupeře navíc výrazně přestříleli a pouze neproměňování vyložených šancí znamenalo, že Liberec zvítězil těsně 2:1.

Po pěti odehraných zápasech se tak Bílí Tygři posunuli na čtvrté místo tabulky. Vysoko je najdeme také v individuálních statistikách. Michal Bulíř se sedmi body nadále vévodí kanadskému bodování, Roman Will pak ve dvou duelech včetně prodloužení v Chomutově inkasoval pouze tři branky a drží tak druhý nejlepší průměr inkasovaných gólů na utkání.

A právě proti dosud nejúspěšnějšímu Šimonu Hrubcovi se v pátek, pokud opět dostane důvěru trenéra Pešána, postaví. Jak nejen tento souboj dopadne? To se dozvíme v pátek od 18 hodin v Home Credit Areně.

Bílí Tygři Liberec vs. HC Oceláři Třinec


Počet zápasů: 56
Bilance: 20 – 8 – 2 – 3 – 23
Skóre: 157:161

Připomeňte si loňské dva domácí duely proti Ocelářům v následujících sestřizích.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit