Bílí Tygři Liberec

Noví šampioni extraligy se setkali s hejtmanem Libereckého kraje a primátorem Liberce

Date of publication Author Dominik Jakubec

Vrcholní představitelé města a kraje - hejtman Martin Půta a liberecký primátor Tibor Batthyány - pozvali nové české hokejové mistry k neformálnímu setkání jen jeden den po jejich triumfu. Premiérový extraligový titul Bílých Tygrů není totiž „jen“ skvělou vizitkou pro klub, ale také pro město Liberec a celý Liberecký kraj. Martin Půta i Tibor Batthyány shodně Bílým Tygrům vyjádřili poděkování za ukázkovou reprezentaci a prezident klubu Petr Syrovátko pak oběma pánům předal zlatou extraligovou medaili.

V 17 hodin začalo setkání hokejistů s hejtmanem Martinem Půtou. Místo pro toto setkání bylo více než symbolické, došlo k němu totiž v hotelové restauraci na vrcholu Ještědu. „Ještěd je symbol Libereckého kraje, stejně jako v současné chvíli tento skvělý tým. Navíc vyšlo počasí a celý Liberecký kraj je odsud jako na dlani,“ vysvětloval hejtman Martin Půta výběr místa setkání a přidal také poděkování, „Není to jen skvělá propagace Libereckého kraje, ale také ukázka toho, že když si dá někdo nějaký cíl a nevzdá se, může ho dosáhnout.“

Tygři tak den po historickém triumfu v extralize znovu stanuli na vrcholu. Z Ještědu šlo dohlédnout až k Praze, a jak někteří účastníci setkání vtipně glosovali, tam se tou dobou stále „honily mraky“.

Z vrcholu Ještědu zamířil tým k další dominantě Liberce, k liberecké radnici. Zde čerstvé mistry přijal nejprve početný zástup fanoušků a poté také primátor města Tibor Batthyány. „Je to výborná reprezentace města. Liberec je tradičně znám jako město sportu, a tím, že Tygři vyhráli extraligový titul, tuto skutečnost jenom dokazují. Jsem za to strašně rád,“ usmíval se Batthyány s tím, že se nyní může při setkání se svými kolegy primátory pochlubit.

Právě před libereckou radnicí mohli fanoušci na velkoplošné obrazovce sledovat jednotlivá utkání finálové série. „Když jsme s klubem komunikovali o možnosti veřejné projekce pro fanoušky přímo na náměstí, neváhali jsme! Celé město zasáhla hokejová horečka,“ říká primátor s tím, že sám finále sledoval, a když to čas dovolil, navštívil utkání také osobně přímo v Home Credit Areně.

Program Bílých Tygrů však těmito oficiálními návštěvami ještě nekončí. Už v úterý od 17:30 se v Home Credit Areně uskuteční autogramiáda kompletního kádru a realizačního týmu, kde nebudou chybět ani hráči, kteří následně zamíří na reprezentační srazy. Pro fanoušky bude navíc připraven nový sortiment tygřího fanshopu, například mistrovské plakáty nebo trička.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit