Bílí Tygři Liberec

Nominace na All Star Cup odtajněna! Nedvěd ukázal na Marka Kvapila

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Hokejový únor bude ve znamení olympijského turnaje v korejském Pchjongčchangu. Zajímavá akce se však chystá i podstatně blíž v Bratislavě, kde se 17. února uskuteční klání nejzářivějších hvězd čtyř evropských soutěží. V extraligovém výběru nechybí tygří zastoupení.

Není bez zajímavosti, že na tvorbě týmu z české nejvyšší soutěže se podílel Petr Nedvěd. Dlouholetý kapitán a ikona Bílých Tygrů zastává funkci generálního manažera. Jedním z jeho úkolů tak bylo, s pomocí trenérů Vůjtka a Ujčíka, vybrat z každého extraligového celku jednoho hráče do čtrnáctičlenné nominace.

V libereckém týmu padla volba na Marka Kvapila. Třiatřicetiletý mistr světa sice odehrál v tygřím dresu jen polovinu základní části, 27 kanadských bodů ve 22 zápasech z něj ale dělá jednoho z lídrů šelem.

Marek Kvapil se raduje z gólu

Zatím poslední setkání hvězd se událo v Popradě, kde se utkaly výběry české a slovenské extraligy. Letos se myšlenka All Star Cupu oprášila po dvanácti letech a hokejoví nadšenci se podle všeho mají na co těšit. Náboj dodají dva další účastníci a nový formát.

K zástupcům české a slovenské nejvyšší soutěže totiž přibudou sousedé z německé DEL a rakouské EBEL. Zápasy se budou hrát 2 x 15 minut o třech hráčích v poli. Vítěz turnaje si pak ze Zimního stadionu Ondreje Nepely odveze výhru ve výši 25 000 eur.

Prestižní hokejová akce se v hlavním městě Slovenské republiky koná 17. února. Nezbývá než doufat, že se celý extraligový tým s Markem Kvapilem předvede v co možná nejlepším světle.

Extraligový výběr pro Utkání hvězd

Brankáři: Libor Kašík (Zlín), Miroslav Svoboda (Plzeň).

Obránci: Marek Hrbas (Vítkovice), Erik De la Rose (Jihlava), Brett Flemming (Chomutov), Martin Vyrůbalík (Olomouc).

Útočníci: Marek Kvapil (Liberec), David Tomášek (Pardubice), Jaroslav Bednář (Hradec Králové), Jiří Polanský (Třinec), Martin Nečas (Brno), Viktor Hübl (Litvínov), Lukáš Pech (Sparta), Jakub Orsava (Mladá Boleslav).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu