Bílí Tygři Liberec

Nejvyšší výhra Česka nad Finskem v historii! Výborný týmový výkon, říká Šimek a těší se na ligu

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Göteborg - Česká reprezentace nikdy nezaznamenala větší vítězství nad Finskem. Od vzniku samostatného státu vyhráli Češi nejvíce o pět branek, v Göteborgu ale, za účasti třech Tygrů, nastříleli svému soupeři hned sedm gólů a sami inkasovali pouze jednu. Historická výhra je tak na světě!

Proti Finsku to byla jízda. Přišlo nejvyšší vítězství v dějinách samostatného českého státu proti Suomi. Jak si viděl zápas ty?
Samozřejmě musím při takovéto výhře hodnotit zápas kladně, vítězství předcházel výborný týmový výkon. Před utkáním jsme si řekli, co chceme hrát a to jsme do posledního puntíku na ledě splnili.

„Výhře předcházel výborný týmový výkon. Splnili jsme vše, co jsme měli"

V čem si myslíš, že byl největší rozdíl oproti duelu se Švédskem? Byla to právě třeba ofenziva?
Byla. Proti Švédsku jsme příliš nestříleli a ani jsme se netlačili do branky tak, jak bychom měli. Tentokrát bylo znát, že to chceme Finům co nejvíc znepříjemnit. Zaplať pánbůh, že jsme v první třetině vstřelili dva góly a dostali jsme se do herní pohody. Ve druhé periody jsme přidali další branky a tam si myslím, že přišel definitivní zlom.

Radim Šimek na útočném výletu

Nastupuješ i v přesilovkových formacích, patříš k nejofenzivnějším bekům týmu i v reprezentaci. Jak si roli užíváš?
Jsem rád za jakoukoliv příležitost v přesilovce, ale tentokrát jsem během ní vystřelil jenom jednou. Snažím se spíš hrát trochu víc do obrany, je to všechno rychlejší a celkově rozdílné oproti extralize. V ní si dovolím mnohem víc, když se něco povede v útoku, je to pro mě spíš bonus. Se svým výkonem jsem v rámci možností spokojený.

Do Švédska jste odletěli tři Tygři, komunikujete se zbytkem týmu?
Osobně ne, ale jsem na pokoji s Ondřejem Vitáskem a ten volal Kubovi Valskému. Petr Jelínek je samozřejmě v kontaktu s Lukášem Krenželokem, to jsou taková liberecká dvojčata. Mně jen volal včera trenér Filip Pešán. Ani jsme nějak nestihli projít město, využil jsem volna ke spánku. Příliš jsem toho po utkání se Švédskem nenaspal, tak jsem musel deficit dohnat.

„V zápase s Ruskem to bude zase něco jiného, psychicky na tom budeme lépe"

Čekají vás už jen Rusové, co od toho zápasu očekávat?
Samozřejmě bude naše psychika lepší než po zápasu se Švédskem. Ještě jsem neviděl video z utkání Ruska, ale myslím si, že to bude opět náročný duel. Bude to zase něco jiného, musíme se na ně dobře připravit, abychom uhráli co nejlepší výsledek.

Radim Šimek si přikopává puk

V Göteborgu budete už jen den, poté se letí zpět do Česka. Jak bude náročné se vrátit ke klubovým povinnostem, neměl jsi totiž k dispozici odpočinek.
Nevím, jestli jako reprezentanti dostaneme v pondělí volno. Hrajeme totiž až v pátek, odehráli jsme předehrávku. Snad si trochu odpočineme, musím dát dohromady to své zdraví. Na extraligovou šňůru se těším. Do konce soutěže máme tuším odehrát ještě šest zápasů, musíme uhrát co nejlepší výsledky tak, abychom se udrželi na čele tabulky. Poté dobře potrénujeme a začne nejdůležitější část sezóny. Musíme nabrat síly na play-off.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit