Bílí Tygři Liberec

Návraty k tradici i změny. Jaká čísla ponesou na dresech posily?

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Pro některé hokejisty má číslovka na zádech zvláštní význam, jiní jí naopak důležitost nepřikládají. Pro fanoušky je to však základní orientační znak každého hráče. S jakými čísly budeme v novém ročníku vídat na ledě Home Credit Areny posily Bílých Tygrů?

Roman Will #35

Někteří si možná ještě pamatují tohoto mladého gólmana z Mladé Boleslavi, kde na zádech nosíval číslo 29. V zámoří však Romana Willa namísto toho zdobilo číslo 35, ve kterém zažil také svůj debut v nejprestižnější soutěži světa, NHL. A právě toto číslo bude mít na dresu vyšité také v kádru Bílých Tygrů.

Adam Jánošík #3

V Liberci prošel tento mladý bek už celou řadou mládežnických kategorií, kdy číslovku na zádech často střídal. Po přesunu k A-týmu si však Jánošík zvolil za svou jednu z nejnižších možných číslic. S trojkou nastupoval například také ve svém předchozím působišti, v Chomutově, nebo ve slovenském národním týmu. A bude tomu tak i nadále po návratu pod Ještěd.

V závěru se dostal Adam Jánošík do menší potyčky se Zohornou

Filip Pyrochta #24

Čtyřiadvacítku oblékl Filip Pyrochta poprvé v sezoně 2012/13, kdy ještě nastupoval střídavě v libereckém mladším a starším dorostu. Když poprvé nakoukl během European Trophy také do kabiny A-týmu, nosil na zádech číslo 79, nicméně po přesunu do zámoří se opět vrátil k číslici 24. Tu nyní poprvé ponese také v áčku Bílých Tygrů.

Milan Bartovič #61

V případě Milana Bartoviče není téměř o čem diskutovat. Rychlonohého útočníka si lze jen těžko představit bez jeho tradiční jednašedesátky. Toto číslo nenosil pouze v Liberci, ale také ve svých dalších působištích nebo ve slovenské reprezentaci, a patřit mu bude i nadále. Přesto v kariéře několikrát oblékl i jiný dres - v NHL nastupoval za Buffalo s patnáctkou a v Chicagu nosil šestadvacítku.

Tesařík fauluje Milana Bartoviče

Mario Bližňák #87

Zato Bartovičův krajan Mario Bližňák si bude muset zvykat na nové číslo. Tradičně je s ním spjata číslice 55, kterou oblékal například ve Spartě, Plzni nebo Slovanu Bratislava. Stejné číslo mu patřilo i ve slovenském národním týmu, nicméně pod Ještědem je obsazeno Martinem Ševcem. Bližňáka tak v nové sezoně budeme vídat s číslem 87. Paralela s ročníkem narození, 1987, nejspíš nebude náhodná.

Lukáš Vantuch #97

Vytáhlého forvarda jste si při jeho předchozím působení pod Ještědem zvykli vídat s 81. Během krátkého hostování ve Spartě nosil na zádech číslo 47 a po pozdějším přesunu do Hradce pro změnu 97. A právě to bude nyní nosit po návratu do kádru Bílých Tygrů. Jedná se o nejvyšší číslici ze všech libereckých hokejistů, je tedy jasné, že na řadu přijde při čtení soupisky až jako poslední.

Lukáš Vantuch v souboji na buly

Ať už museli své číslo změnit, nebo nastoupí se svou tradiční číslicí, nezbývá než všem posilám popřát při jejich působení v Liberci mnoho úspěchů!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit