Bílí Tygři Liberec

Nálada v kabině, soustředěnost v práci a odhodlání v hlavách a srdcích! To jsou současní Tygři!

Date of publication Author Aleš Vladyka

Milí fanoušci, stejně jako v uplynulé sezóně, tak i letos bych se s Vámi párkrát do měsíce rád podělil o názory na aktuální hokejové dění v uplynulých dnech, tak, jak je vnímáme v kabině Bílých Tygrů. Hlavním tématem následujících řádků tak bude především start nového extraligového ročníku a účinkování našeho týmu v Champions Hockey League. Na řadu přijdou ale i další témata.

Celá organizace Bílých Tygrů Liberec zažívala a zažívá na začátku nové sezóny zcela novou pozici. Liberecký hokej na konci dubna 2016 poprvé stanul na českém hokejovém vrcholu. Pro většinu hráčů, pro nás trenéry i pro vedení a zaměstnance klubu to je nezapomenutelné vítězství. Zážitek a odměna. Spolu s poháry a medailemi sebou takové vítězství ale rovněž přináší určitou zodpovědnost a tlak. Tyto podružnosti ale nepřicházejí hned. Vycítíte je až po oslavách, až ve chvíli, kdy se chystáte na další sezónu a cítíte, že je na Vás náhle nahlíženo jinak. Jinak o vás mluví v mediích, jinak se na Vás připravují soupeři a jiná očekávání jsou v přáních fanoušků a koneckonců i v nás samotných.

O to důležitější pro nás byl začátek a rozjezd obou soutěží, ve kterých nastupujeme. Cíle máme stejné, jako v loňské sezóně, ale naše pozice je úplně jiná. S radostí jsem sledoval hráče při trénincích ať už v letní přípravě na suchu i později na ledě. Jako by si každý z nich uvědomoval tu zodpovědnost, která s titulem do Liberce přišla. A týká se to i našich letních posil, které tu euforii ani nezažili. Atmosféra v kabině, soustředěnost v práci a odhodlání v hlavách a srdcích vytvořilo velmi dobré prostředí pro kvalitní přípravu. Pak přišla první přetěžká měření sil v rámci CHL. Agresivní Norové a zkušení a rychlí Fini, to byla vynikající prověrka našich skutečných schopností. Ve třech utkání ze čtyř jsme soupeře přehrávali a jen jednou odešli bez bodu. První ze sezónních cílů je splněn! Postup ze základní skupiny Ligy mistrů dodal týmu s velkou vnitřní silou ještě více sebedůvěry. Teď už vyhlížíme další renomovaný celek. Švédská liga je jedna z nejkvalitnějších v Evropě, a když ji tým vyhraje devětkrát, je to prostě evropská extratřída. Taková je vizitka Färjestadu. Na takové měření sil se nemůžeme netěšit.

Aleš Vladyka:

"Ne nadarmo vede Michal Bulíř kanadské bodování celé soutěže. Trefila se už i většina našich letních posil, Svačina, Bližňák i Bartovič jsou v dosavadních zápasech rozhodně vidět. A navíc v dobrém světle se nám ukazují i mladíci ať už Filip Pyrochta nebo Jan Ordoš (o Dominiku Lakatošovi snad ani nemluvě). Možná nebudeme trhat rekordy jako v loňské sezóně, ale náš tým má znovu kvalitu a sílu!"


Věřím také, že první extraligová kola už rozehnala chmury všech škarohlídů, kteří Tygrům po letních odchodech některých hráčů prorokovali, že nebudou konkurenceschopní. Po pěti zápasech jsme na 4. místě v těsném závěsu za vedoucími celky. Co je ale možná ještě důležitější, to je předváděná hra. Opět hrajeme útočný, agresivní a nátlakový hokej, jaký se fanouškům tolik líbil v loňské sezóně. S tímto stylem jsme slavili úspěch. Možná zatím nejsme tolik efektivní v zakončení, kde nám chybí trochu toho bohorovného klidu Michala Řepíka, přehledu Petra Vampoly nebo důrazu Michala Birnera. Kolikrát nám novináři připomínali – odešlo vám přes 100 gólů! Ale podívejte! Náš tým si znovu dokáže vytvářet velké množství šancí a nakonec tam ty branky přecejen napadají. Ne nadarmo vede Michal Bulíř kanadské bodování celé soutěže. Trefila se už i většina našich letních posil, Svačina, Bližňák i Bartovič jsou v dosavadních zápasech rozhodně vidět. A navíc v dobrém světle se nám ukazují i mladíci ať už Filip Pyrochta nebo Jan Ordoš (o Dominiku Lakatošovi snad ani nemluvě). Možná nebudeme trhat rekordy jako v loňské sezóně, ale náš tým má znovu kvalitu a sílu! Sílu nejen hokejovou, ale i morální.

A proto se chci znovu vrátit k atmosféře v kabině. Možná ji opustili některé výraznější individuality, ale o to víc je teď na partě našich kluků cítit týmovost. Nikdo nenechá nikoho padnout. Tenhle tým má, jak se říká „morál“ a dokázal to už i na ledě, když otočil nepříznivé skóre v duelu s Plzní nebo Pardubicemi. Nepoloží je ani branka z ofsajdu, tak jak se nám to přihodilo v zápase proti Spartě Praha. Tento moment ovlivnil vývoj zápasu, ale ani rozhodčí nejsou neomylní. Nikdo z Tygrů se na nic nevymlouval, každý „fáral“ dál. Šlo o to urvat body! A že se to nepovedlo? Takový je někdy hokej, byl jsem ale rád, že fanoušci poznali oboustranně dobrý zápas a po závěrečném hvizdu vyprovodili naše kluky potleskem.


Aleš Vladyka s trenérem brankářů Martinem Láskou po zisku titulu

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit