Bílí Tygři Liberec

Na gól čekal celý turnaj, pak si připsal bronzovou trefu. Ještě že tak, oddechl si Teplý

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Tygřímu forvardu Michalu Teplému naznačoval trenér Petr Haken, že na turnaji reprezentační kategorie U17 v Dawson Creek od něj bude očekávat góly. Šikovnému útočníkovi se dlouho prosadit nedařilo, ale nakonec udeřil v pravou chvíli. Rozhodl totiž o bronzu pro české barvy!

Nakonec je z toho bronz. Jak jste viděl semifinále a následně i boj o třetí místo?
Je to úspěch, super pocit a jsem na kluky moc hrdý. Bohužel nevyšlo finále, chybělo trochu štěstí, ale i jiné věci: neblokovali jsme střely. Boj o třetí místo byl super, výborná atmosféra, navíc jsme byli lepším týmem. Zaslouženě jsme zvítězili a dosáhli na cenný kov.

Porazili jste konečně v turnaji také mimoevropský výběr. Hlavním důvodem byla asi týmovost, že?
Taky, je pravda, že hlavní příčinou byla týmová obětová hra. Celkově jsme se ale zvedali herně už od čtvrtfinále, kdy jsme hráli proti dobře.

Co trenér na bronz říkal a proběhla nějaká oslava?
Celý realizační tým byl šťastný a my také. Super pocit, na který se nezapomíná. Všichni jsme pro bronz udělali maximum a troufám si říct, že už toho všichni mají plné zuby a chtějí si teď trochu od hokeje odpočinout. Oslavy po zápase byly, ale ne nějak extra velké. Šli jsme spát, měli jsme toho dost.

Čekal jste na gól až do konce turnaje. Rozhodl jste ale v boji o bronz. Jak vaše trefa padla a jak jste za ní rád?
Ještě, že tak. Nemohl jsem se trefit a zrovna to přišlo v tu nejlepší chvíli. Těší to ještě víc, než kdybych dal pět gólů za celý turnaj. Byl jsem za soupeřovu brankou a šel na mě jeden z obránců, vysmýkl jsem se mu a vyjel jsem kolem kruhu z bekhendové strany před bránu, rychle jsem si puk přehodil na forhend a ani nevím, jak to tam spadlo, každopádně jsem šťastný.

Jak moc velká zkušenost pro vás celý turnaj byl? Půjdou nějaké získané zkušenosti nějak aplikovat i k Tygrům a Benátkám?
Jsou to zkušenosti k nezaplacení a každý, kdo byl na tomto turnaji, tak si z toho hodně odnesl. Otevře vám to oči, víte, kde je realita a jak se tady žije, jací jsou tady lidé i jiná kultura. Moc se mi tam líbilo a aplikovat to půjde. Určitě, hlavně z hlediska hokejových zkušeností. Teď jich mám opravdu hodně a srovnám to, jak se to dělá v Česku, konkrétně v Liberci a jak v zámoří. Už se zase těším, až budu hrát za Liberec nebo Benátky.

Michal Teplý s Petrem Hakenem

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit