Bílí Tygři Liberec

Mladí kluci se předvedli velmi dobře, chválí spoluhráče Michal Plutnar

Date of publication Author Dominik Jakubec

Davos - V třiadvaceti letech patřil Michal Plutnar v Davosu mezi nejzkušenější Tygry. Za výkon omlazeného kádru se však rozhodně nemusel stydět. "Je jen škoda, že jsme nevybojovali nějaké body. Měli jsme na to," mrzí ho.

Prezentovali jste se solidním výkonem, na body to však nestačilo. Jaké dojmy si ze zápasu v Davosu odnášíš?
Zápas jsme začali velmi dobře, byla na nás vidět chuť zvítězit. Když jsme s nimi hráli pět na pět, bylo to dobré. Jenže pak jsme udělali dva hloupé fauly, které potrestali. Rázem jsme museli dotahovat a už to bylo těžké. Je škoda, že jsme neuhráli alespoň nějaké body, protože jsme na ně podle mě měli.

Co říkáš na výkony mladíků, kteří vás v Davosu doplnili?
Myslím si, že se předvedli velmi solidně. Všichni mají sen prosadit se do áčka a tady si mohli vyzkoušet, co to obnáší. Je to pro ně jedině dobře. Čuchli si k elitnímu evropskému hokeji, Davos je přeci jen švýcarský mistr. Může jim to do budoucna velmi pomoct.

Na náboji utkání nebylo příliš znát, že už je o postupu rozhodnuto, souhlasíš?
Rozhodně. Kluci bojovali, na ledě jsme nechali vše a chtěli jsme zvítězit. Sice jsme měli jistý postup, ale nepřipadalo v úvahu, že bychom do toho šli třeba na půl plynu. Kdybychom neudělali ty zbytečné fauly, mohlo to být celé jinak.

Na ledě jsi strávil více než 28 minut, což je pořádná dávka ice-timu. Jaká to pro tebe byla zkušenost?
Bylo to trochu zapřičiněné tím, že se nám na ranním rozbruslení zranil Honza Bednář. Dostal nepříjemnou trefu pukem do nohy a do poslední chvíle jsme nevěděli, jestli bude moct nastoupit. Nebylo to jednoduché, ale zase jsem se díky tomu lépe držel v tempu a cítil jsem se docela dobře.

Uzavřeli jste skupinovou fázi, kterou jste zakončili postupem. Považuješ to za splněný cíl?
To sice ano, ale tím naše cíle nekončí. Chceme postoupit co nejdál. Teď budeme čekat, koho nám určí do osmifinále. Věřím, že máme na to porvat se o postup s prakticky každým soupeřem.

Michal Plutnar tvrdě atakuje Liama Reddoxe

Nabitý program však pokračuje už v pátek utkáním v Plzni. Může na vás být znát dlouhé cestování?
Není to nic lehkého, ale my uděláme vše pro to, abychom se s cestováním vypořádali a v pátek naskočili na led v co nejlepší formě.

Co by na Plzeň mohlo platit?
Bude to znít jako klišé, ale je to tak. Hlavně musíme dávat góly. Připravujeme se perfektně, do zápasů třeba vstoupíme velmi dobře, ale zatím nám to tam zkrátka nepadalo. Podle mě potřebujeme dát jeden dva odražené góly a může se to zlomit. Doufám, že se to povede už v Plzni.

Část týmu před zápasem dostala volno a připojí se k vám až v Plzni. Nezáviděl jsi jim?
To určitě ne. Davos je nádherné město s krásnou halou. Každý by si tu určitě chtěl alespoň jednou v životě zahrát. Možná, že i někteří z kluků, kteří zůstali doma, trošku litovali. (úsměv)

V pátek budou rozlosovány osmifinálové dvojice. Přál by sis nějakého konkrétního soupeře? Nabízí se například britský Nottingham.
Myslím si, že je to úplně jedno. Nottingham vyhrál svou skupinu a ukázal, že může porazit každého. Tady nezáleží na tom, koho dostanete. Ambice bude mít každý, ať už je ze Švédska nebo z Anglie. V play-off už to bude velmi vyrovnané. Náš cíl je každopádně postoupit co nejdál.

Jan Ordoš s Michalem Plutnarem bojují o puk

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit