Bílí Tygři Liberec

Milan Plodek: Jiný cíl než play-off v Liberci mít nemůžeme. Kluci nechali proti Spartě na ledě vše!

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Mladší dorost po vydařené nadstavbové části skončil v čtvrtfinále s pražskou Spartou. Ta vyhrála 2:0 na zápasy, rozhodně však naše mužstvo pozdějšího mistra potrápilo. Bylo play-off se Spartou maximem? Bude mít velké ambice i příští ročník? O tom přišel pohovořit trenér Milan Plodek.

Podařilo se vám vybojovat play-off, ve kterém vás porazil pozdější mistr - Sparta. Jak jste sezónu viděl?
Jiný cíl než play-off ani v Liberci mít nemůžeme. Když nám nevyšlo, dostat se do první čtyřky, tak jsme si s kluky řekli, že se tam dostaneme z pátého, resp. šestého místa a to se povedlo. Bylo však jisté, že půjdeme na velmi silného soupeře a to se také stalo. Sparta byla nakonec nad naše síly, ale kluci nechali na ledě vše a Spartě jsme postup minimálně trochu znesnadnili.

Velkým plusem bude zapojování mladších hráčů. Ti určitě nezklamali.
Do dorostu přišel mistrovský ročník osmých tříd a tak bylo předem jasné, že spoustu hráčů zapojíme do extraligy. To, že nakonec hrálo tolik mladších hráčů, bylo dáno jen jejich pracovitostí a velkým herním posunem během celého roku.

Vyčerpaný  Martin Ševc

Co bylo nejsilnější stránkou mužstva, co se nejvíce podařilo za rok zlepšit a co naopak byl největší deficit?
Z počátku sezóny nás trápila koncovka, dávali jsme málo gólů a to nás stálo postup. Postupem času jsme se prosazovali více, ale hlavně jsme dostávali málo branek. Dobře nám chytali oba brankáři a v obraně to vše klapalo jak má. Kdybych měl najít největší deficit, tak to byla slabá produktivitu útočníků ročníku 2001, kteří hráli ve druhém a třetím útoku. Jejich góly nám moc chyběly.

„Už teď je vidět velký potenciál příštího mladšího dorostu"

Jak již bylo řečeno v týmu působilo hodně mladých hráčů, kteří budou základními stavebními kameny mladšího dorostu až příští sezónu. Bude to ročník s velkými ambicemi?
Momentálně probíhá try–out do této kategorie a už teď je vidět velký potenciál tohoto týmu. Je zde 35 hráčů a tlak na místo v sestavě bude veliký. Jen konkurence donutí kluky k sebezlepšování a práci navíc, ke které zde v Liberci mají neskutečné podmínky. Mladší dorost by měl v příští sezóně atakovat nejvyšší příčky, ale necháme se překvapit.

Kluci ukázali velkou bojovnost, když v nadstavbové skupině D vybojovali play-off. Skupina přitom nebyla nejlehčí, třeba Brno se dostalo až do závěrečného turnaje. Pardubice také nejsou nejpříjemnějším protivníkem. Trenéra určitě těší, když tým obstojí a plní to, co má. Na závěr navíc kluci dostali odměnu v podobě play-off. Když to vezmeme s odstupem, bylo první kolo se Spartou maximem?
Jak jsem již psal, měli jsme postoupit do skupiny s jistotou play–off, ale to se nepovedlo. Jak říkáte, skupina ve které jsme se ocitli, nebyla vůbec snadná. Zápasy s Brnem byly top, co se mládežnického hokeje v této kategorii týče, ale ani utkání s Pardubicemi, Ml. Boleslaví a Slavií nebyly vůbec jednoduchá. To, že jsme většinu z nich zvládli vyhrát za tři body byl bonus, který na nás čekal v podobě Sparty v play–off.

„Rychlovský s Dospělem přijali roli lídrů. Tým táhli gólově i příkladným přístupem k tréninku"

Hodně byla vidět trojice Zajíček - Rychlovský - Dospěl. Tým ale fungoval jako jednotný celek. Jak moc byla znát přítomnost těchto zkušenějších hráčů a do jaké míry zbytek kabiny ovlivnili nebo nabudili?
Tito hráči (Dospěl a Rychlovský) trénovali a nastupovali i v kategorii staršího dorostu. V mladším dorostu přijali roli lídrů týmu a tým táhli ať už gólově, tak určitě i příkladným přístupem k tréninku. Velká škoda byla, že se klukům nepodařilo prosadit proti Spartě, protože s jejich góly bychom Spartě hodně zavařili. Ale jejich výkony byly velmi dobré a i když to nevyšlo bodově, tak odvedli pro tým vynikající práci. Šimon Zajíček je výborný brankář, který v důležitých zápasech podal neskutečné výkony a doufám, že si letošní formu přenese i do staršího dorostu.

Vyčerpaný  Martin Ševc

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit