Bílí Tygři Liberec

Milan Bartovič se vrací do Liberce!

Date of publication Author Martin Kadlec

Zkušený rychlonohý útočník Milan Bartovič se do Liberce vrací po čtyřech sezónách strávených ve Slovanu Bratislava, kde dlouho působil také v roli kapitána. S Bílými Tygry se pětatřicetiletý slovenský reprezentant domluvil na tříletém kontraktu.

Liberecké prostředí pro něj nebude ničím novým. V dresu Bílých Tygrů nastoupil už celkem ke 209 zápasům, ve kterých si připsal 132 bodů.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

"Myslím, že věrným fanouškům Bílých Tygrů nemusím tohoto hráče příliš představovat. Milan si během zahraničního angažmá vyzkoušel funkci kapitána a zahrál si na světových šampionátech a Olympijských hrách. „Bárt“ je rychlý a nebezpečný útočník s dobrou střelou a výbornou pracovní morálkou, čímž skvěle zapadne do našeho týmu. Možná se málo ví, že je opravdový liberecký patriot. Pod Ještědem bydlí už od roku 2007 a nepřestěhoval se jinam ani při svých zahraničních angažmá."

Profil:
Milan Bartovič se narodil 9. dubna 1981 ve slovenském Trenčíně. Zde také vstoupil do světa velkého hokeje. Pro svou produktivitu v juniorské extralize byl Bartovič nominován na MS „18“ v roce 1999, kde pomohl Slovensku získat bronzové medaile. Do NHL byla slovenská naděje vybrána v témže roce týmem Buffalo Sabres ve druhém kole jako celkově 35. v pořadí.
Bartovič odstartoval svoji zámořskou kariéru v juniorské soutěži WHL, kde působil v týmech Tri-City Americans a Brandon Wheat Kings, kde si v 56 zápasech připsal výborných 57 V sezóně 2000/2001 přešel slovenský útočník do profesionální AHL, kde hrál za Rochester Americans. V následujících třech sezónách získal ve 158 zápasech včetně play-off 57 bodů.
Vytoužené NHL dosáhl Bartovič na konci sezóny 2002/2003, kdy sehrál tři zápasy v dresu Buffala. Premiéru v dresu „Šavlí“ si odbyl proti Atlantě. Hned tři dny poté si Bartovič připsal první branku v NHL, když překonal brankáře Bostonu Bruins.
V následující sezóně již Bartovič naskočil v dresu Buffala k 23 zápasům, ve kterých získal 9 bodů (1 + 8). V roce 2005 přišel trejd a slovenský forvard se stěhoval do Chicaga Blackhawks. Za „Indiány“ odehrál 24 zápasů s bilancí 7 bodů.

Akce

Odměnou za povedenou sezónu mu byla pozvánka na MS v Rize, kde patřil k nejproduktivnějším slovenským hráčům. Po povedeném MS přišly nabídky z Evropy, kterým se Bartovič nebránil. Po angažmá v Malmö a Curychu nakonec rychlé křídlo zakotvilo v roce 2007 v Liberci.
Zde se za tři roky stal výraznou oporou, vždyť ve 138 zápasech získal 78 bodů! Povedené výkony mu v sezóně 2009/2010 vynesly nominaci na MS v Německu a také přesun do prestižní KHL. V dresu Atlantu Mytišči ovšem nastoupil jen do třiadvaceti zápasů, v dalších startech mu zabránilo zranění a vedení klubu překvapivě přistoupilo k rozvázání kontraktu. Po krátkém rozhodování se Bartovič rozhodl znovu vrátit pod Ještěd.
Ve výběru trenéra Kalouse se slovenský útočník nemusel dlouho rozkoukávat a brzy znovu řádil. Zatím poslední sezónu za Bílé tygry odehrál Milan Bartovič před čtyřmi lety. V jednom útoku s Petrem Nedvědem tehdy patřil k nejproduktivnějším hráčům celé extraligy a jeho výkony mu přinesly další nabídku z KHL, tentokrát ovšem ze Slovenska. Ze Slovanu Bratislava. Za „Belasé“ nastupoval Bartovič s kapitánským „céčkem“ mezi lety 2013-2015 a odehrál tu celkem 215 zápasů.
Jeho výkony v KHL jej opět katapultovali i na mezinárodní scénu. Ve Slovenském národním dresu nastupoval na světových šampionátech v Helsinkách (2012), v Praze (2015) a zahrál si také na Zimních Olympijských hrách v Soči (2014).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit