Bílí Tygři Liberec

Milan Bartovič: Jiná varianta než Bílí Tygři nepřicházela v úvahu

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Další staronovou tváří v liberecké kabině je Milan Bartovič, který se po čtyřech letech ve Slovanu Bratislava opět vrací pod Ještěd. "S agentem jsem se bavil, že až skončím ve Slovanu, jsou pro mě Tygři jedinou variantou," usmívá se rychlonohý forvard.

V Liberci ses usadil, považuješ svůj příchod pod Ještěd za návrat domů?
Jednoznačně. Vždy jsem říkal, že se v Liberci cítím dobře. Už nějaké roky je to můj domov a jsem moc rád, že jsem sem mohl přijít. Doufám, že týmu pomůžu k co nejlepším výsledkům.

Jaký dojem na tebe zatím organizace Bílých Tygrů udělala?
Klub vždy fungoval na velmi dobré úrovni. Úspěchem, kterého v minulém ročníku dosáhl, ještě zvýšil svoji hodnotu. Je vidět, že tu všichni lidé pracují každý den na plné obrátky. Titul, který Bílí Tygři v minulé sezoně získali, je takovou odměnou za práci, kterou odvádějí už dlouhé roky.

Změnilo se tu něco oproti tvým předchozím působení v Liberci?
Nemyslím si, že by se tu něco nějak změnilo. Jasně, jsou tu noví hráči, ale prakticky vše jsou kluci, které znám. Tím, že jsem neztratil kontakt s libereckým hokejem ani v předchozích čtyřech letech, tu pro mě není žádná neznámá.

O tvém příchodu se spekulovalo už delší dobu, potvrdil se ale až v minulém týdnu. Co jednání protahovalo?
Už se asi delší dobu vědělo, že ve Slovanu nejspíš skončím. Ale byly tu ještě určité nesrovnalosti, které to trošičku natahovaly. Jsem rád, že už je vše vyřešeno a že jsem hráčem Bílých Tygrů. Jiná možnost ani nepřicházela v úvahu, už když jsem se bavil s agentem, říkal jsem mu, že až jednou skončím ve Slovanu, je pro mě jedinou variantou Liberec.

Je podle tebe Liberec v současnosti ještě perspektivnější adresou, než dřív?
Myslím si, že už předtím byl Liberec velmi dobrým klubem, ale titulem si ještě víc zvýšil kredit. Věřím, že na minulý rok dokážeme navázat a že se Bílí Tygři dokáží na výsluní české extraligy udržet dlouhodoběji.

Takže hlavní motivací nyní asi bude dokázat, že loňský úspěch nebyl jednorázovou záležitostí?
Jednoznačně to pro nás motivace je, nejen pro mě, ale také pro celý klub. Chceme ukázat, že to nebyla žádná náhoda, jako spíš tvrdá práce. Teď můžeme dokázat, že se vyplatila. Jsem tu teprve krátce, ale už nyní je vidět, že tu všichni opravdu makají na sto procent.

Milan Bartovič odpočívá na střídačce

Byla pro tebe při přestupu do Liberce důležitá také osobnost trenéra a sportovního manažera Filipa Pešána?
Rozhodně. Trénoval mě už tehdy, když vůbec poprvé přišel jako hlavní trenér, a i tenkrát jsem si ho oblíbil. Vím, jaký je to kouč, a za ty roky profesně ještě vyrostl. Má na titulu obrovskou zásluhu. Kolem sebe vybudoval tým, který velmi dobře šlape, a věřím, že to tak bude pokračovat.

Sledoval jsi Bílé Tygry také při působení v KHL?
Vzhledem k tomu, že jsme teď se Slovanem skončili už v únoru, sledoval jsem prakticky celé play-off. Když jsem byl doma a měl jsem volno, šel jsem se na domácí zápasy podívat. Byla to pro kluky parádní sezona.

Co tě vlastně přimělo k tomu, aby ses v Liberci usadil?
Od začátku se nám tu líbilo. Také naše děti jsou tu prakticky doma. Starší Adrien byl starý půl roku, když jsme se sem stěhovali, a mladší Alex se tu narodil, takže pro ně je už Liberec domovem. Oba synové za Bílé Tygry hrají, za žáky a za přípravku, takže jsou teď rádi, že jsem také doma.

V kabině zdaleka nebudeš jediným slovenským hokejistou, znáš se s ostatními krajany?
Jsou to kluci, se kterými jsem se setkal v národním týmu. S Brankem se dokonce potkáváme už od mládí v různých reprezentačních kategoriích. S Mariem jsem hrál ve Slovanu, s Jánem Lašákem zase v reprezentaci... Zkrátka je všechny dobře znám a jsou to mí kamarádi.

Nehrozí při takovém počtu, že by tato skupina fungovala v rámci kabiny jako samostatná jednotka?
Všechno jsou zkušení hráči a vědí, co je potřeba pro týmový úspěch. Nemyslím si, že by se tu vytvořila nějaká samostatná slovenská skupinka. (úsměv)

Podepsal jsi tříletý kontrakt, plánuješ pod Ještědem dohrát kariéru?
Věk člověk nezastaví. Teď mi je 35 a smlouvu mám na tři roky. Co bude potom, to záleží na zdraví a výkonnosti. Ale po pravdě už nepřemýšlím o tom, že bych ještě měnil dres. Rád bych strávil zbytek kariéry v Liberci.

Milan Bartovič a jeho zrychlení

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit