Bílí Tygři Liberec

Michal Řepík zachraňoval českou reprezentaci šikovnou tečí v poslední minutě. Zaplať pánbůh, usmíval se po utkání

Date of publication Author Dominik Jakubec, Vojtěch Martinek

Moskva - Uplynuly teprve dva dny hokejového mistrovství světa, Česká republika, kterou na turnaji reprezentují hned tři Tygři, však už má v tuto chvíli za sebou dva duely. A oba vítězné, přestože proti Lotyšsku se svěřenci trenéra Vladimíra Vůjtka pořádně zapotili. "Je to škoda, zbytečně jsme Lotyše nechali vrátit do hry," komentoval duel Michal Řepík.

Česká republika naskočila v sobotu do zápasu s Lotyšskem skvěle a po třetině vedla už 2:0. Vedení ale nakonec neudržela. "Je to škoda. Vedli jsme 2:0, zápas jsme v tu dobu měli víceméně pod kontrolou, ale zbytečně jsme nechali soupeře vrátit do hry," říká Řepík.

A nejen to. Ve třetí třetině nejprve lotyšský národní tým vyrovnal a následně krátce před koncem dokonal obrat, když se dostal do vedení 3:2. "Už to vypadalo docela hrozivě, ale zaplať pánbůh, že jsme na konci srovnali a uspěli v nájezdech," poznamenal Řepík. Byl to právě on, kdo šikovnou tečí necelou minutu před koncem základní hrací doby poslal utkání do prodloužení.

V čem podle něj tkvěl lotyšský obrat? "Začali od půlky zápasu více bruslit, na nás možná začala být víc znát únava po včerejším utkání s Ruskem. Už nám to ke konci moc nejezdilo, dostali jsme v oslabení gól na 2:2 a pak jsme nechali samotného hráče před brankou. To se nám nesmí stávat," varuje zkušený útočník, že na tyto situace si musí český tým dát pozor.

Michal Řepík.

Program naší reprezentace byl v posledních dvou dnech velmi nabitý, v pátek od 19:15 nastoupila proti domácímu Rusku a o 24 hodin později právě proti Lotyšsku. Nyní čeká Čechy i s Radimem Šimkem, Michalem Birnerem a právě Michalem Řepíkem zasloužené volno. "V neděli si hlavně odpočineme a dobře potrénujeme. Rozebereme si na videu nějaké situace a pokusíme se z nich poučit," popisuje přípravu na další duel.

V něm nečeká Čechy nic jednoduchého, v pondělí se střetnou se Švédskem. S ním sehráli před turnajem dva přípravné duely, které byly diametrálně odlišné. V jenom prohráli 2:7, druhý ovládli 7:1. "Půjdeme do toho zápasu úplně stejně, jako jsme šli do druhého přípravného utkání s nimi ve Znojmě. Tam jsme zahráli dobře. Od výkonu, který jsme tam předvedli, se budeme snažit odpíchnout," uzavírá Řepík.

Nezbývá než České reprezentaci, která s trojicí Tygrů v sestavě po dvou dnech vede tabulku skupiny A, popřát, aby i ve třetím utkání přidala další výhru. Mimochodem, v obou duelech se zatím prosadil alespoň jeden Bílý Tygr, proti Rusku skóroval třetí gól Michal Birner a proti Lotyšsku rovněž třetí gól Michal Řepík. Bude tato statistika pokračovat i po pondělí?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit