Bílí Tygři Liberec

Michal Birner odchází těšně před ostrým startem sezóny do Traktoru Čeljabinsk

Date of publication Author Tisková zpráva

Liberec - Český reprezentační útočník Michal Birner končí u Bílých Tygrů Liberec. Vedení klubu potvrdilo tuto nečekanou informaci na pondělní mimořádné tiskové konferenci. Třicetiletý hráč požádal Bílé Tygry o uvolnění z platné smlouvy a dohodnul se na novém kontraktu s týmem KHL Traktor Čeljabinsk.

Podle slov trenéra Filipa Pešána vyplynulo uvolnění hráče ze slibu, který Michalu Birnerovi osobně dal na začátku jeho libereckého angažmá.

Do Čeljabinsku už v květnu zamířil jiný liberecký útočník Michal Řepík. Ovšem na rozdíl od něj Michal Birner již nemohl uplatnit výstupní klauzuli zakotvenou ve smlouvě a ruský celek tak musí Bílým Tygrům vyplatit odstupné. Michal Birner odehrál za Bílé Tygry 64 zápasů, ve kterých si připsal rovných 50 kanadských bodů.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

"Nebudu zakrývat, že s Michalem jsme do nové sezóny už napevno počítali. Na druhou stranu ale jedním dechem dodávám, že v tuto chvíli plníme slib, který jsme Michalovi dali. Byli jsme domluvení, že pokud přijde pro něj i pro klub zajímavá nabídka ze zahraničí, nebudeme mu bránit v odchodu. A Bílí Tygři své sliby plní. V tuto chvíli už intenzivně pracujeme na dalším vhodném doplnění kádru, tak abychom mohli naplnit naší nastavenou strategii. Nicméně, předpokládám, že do začátku Champions League i Extraligy půjdeme s aktuálním kádrem. Michalovi přeji v novém angažmá nové sportovní úspěchy."


Michal Birner zvažoval svůj odchod z Liberce už na přelomu května a června, kdy po světovém šampionátu dostal několik zahraničních nabídek například z KHL či švýcarské nejvyšší soutěže. Ovšem po rozhovorech se sportovním koučem Filipem Pešánem se rozhodl nadále oblékat dres Bílých Tygrů. Situace se změnila až po rychlých jednáních v první půli srpna.

Vyjádření Michala Birnera:

„Požádal jsem Bílé Tygry o uvolnění ze smlouvy, protože jsem dostal nabídku, kterých v kariéře není mnoho. I přesto, že jsem v Liberci zažil skvělou sezónu a trenér Pešán mi dal jasně najevo, že o mé služby má eminentní zájem i nadále, rozhodl jsem se zkusit nové angažmá. Jsem rád, že k dohodě došlo bez velkých komplikací a vedení libereckého klubu děkuji za tento přístup. Všem libereckým fanouškům bych chtěl poděkovat za úžasnou podporu a omlouvám se jim, že mě v Tygřím dresu v nadcházející sezóně nejspíš neuvidí.“


Michal Birner si vede kotouč zpoza branky

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit