Bílí Tygři Liberec

Martin Ševc před play-off: Naší největší zbraní jsou týmová hra a skvělí gólmani

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Po několika dnes volna se Tygři odebrali na menší soustředění do Frýdlantu, kde se už se pilně připravují na vyřazovací boje. „Je to o tom, vypadnout z toho stereotypu v Liberci, kde jsme celou sezónu. Máme tu výborné zázemí a větší klid," pochvaloval si zkušený liberecký obránce Martin Ševc.

Jaká je v kabině nálada po skončení základní?
Lhal bych, kdybych řekl, že nálada je špatná. I když to v závěru základní části trochu drhlo, tak cíl zůstat první a jít do play-off z prvního místa se povedl. Nevidím důvod mít jinou náladu než dobrou.

Co si myslíš, že je vaší nejsilnější stránkou před play-off?
Myslím, že je to týmová hra. Letos tu nemáme žádné vyložené individuality, které by zlomily každý zápas. Hrajeme týmově a dobře dozadu. Máme navíc výborné brankáře, což je podle mě klíč k úspěchu.

Co je na druhou stranu potřeba zlepšit?
Samozřejmě víme, na čem máme pracovat a v čem jsou naše slabiny. Naším velkým problémem jsou například přesilovky. Na těch musíme zapracovat, protože nám moc nejdou. Je to jedna z věcí, která rozhoduje zápasy, obzvlášť ve vyřazovacích bojích.

Máte téměř dvoutýdenní zápasovou přestávku. Jaké je to čekání?
Musím říct, že jsem si na to už docela zvykl. My jsme si to vlastně vyzkoušeli minulou sezónu. Skončila základní část, my jsme si trochu odpočinuli a malinko to oslavili. Stejně jako loni máme teď několik dní soustředění ve Frýdlantu, kde kvalitně potrénujeme a také zregenerujeme. Poté máme stále týden do úvodního zápasu, takže máme dost času.

Pomáhá soustředění podle tebe i k většímu stmelení mužstva?
Samozřejmě je to i tom stmelení. Myslím si ale, že u nás to není až tolik potřeba. Spíš je to o tom, vypadnout z toho stereotypu v Liberci, kde jsme celou sezónu. Máme tu výborné zázemí, dobrou regeneraci a větší klid.

Opět jdete do vyřazovací části z první pozice. Vnímáš nějaký tlak?
Když jde tým do play-off z prvního místa, tak ten tlak tam je vždycky. Myslím, že když už druhý rok podáváme stabilní výkony, tak nemůžeme chtít méně, než přejít minimálně přes čtvrtfinále.

Jak budete kromě tréninku trávit ve Frýdlantu čas?
Jak už jsem řekl, je tu výborná regenerace a skvělé zázemí. Asi se budeme společně koukat na Ligu mistrů ve fotbale. Možná bude i nějaký film, ale u mě bude mít fotbal přednost.

Ve čtvrtfinále můžete dostat trojici soupeřů (Vítkovice, Plzeň a Mladá Boleslav pozn. red.), je mezi nimi pro tebe nějaký vyloženě neoblíbený?
Pro mě jsou to maximálně Vítkovice, ale jenom kvůli vzdálenosti, ne kvůli týmu.

Jak podle tebe bude znát v prvním zápase ta jedenáctidenní pauza?
Znát je to vždycky. To zápasové zatížení se nenahradí ničím jiným než utkáním. Je to třeba znát i po každé reprezentační přestávce. Proto tu sehrajeme i jedno tréninkové střetnutí s Benátkami, abychom se tomu zápasovému tempu trochu více přiblížili. Pořád to ale nebude ono.

Je to velká nevýhoda ve srovnání se soupeřem, který bude rozehraný z předkola?
Těžko říct. Oni budou mít v nohách tři až pět zápasů, může u nich dojít k nějakému zranění a únavě. Utkání mají v rychlém sledu, můžou být sice rozehraní, ale také můžou mít méně sil. To se ale ukáže, až bude vhozena úvodní buly.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit