Bílí Tygři Liberec

Martin Bakoš: Postup do semifinále? Obrovská prestiž!

Date of publication Author Dominik Jakubec, Vítězslav Čermák

Zürich - V každém zápase CHL, do nějž nastoupil, dal gól. Tentokrát Martin Bakoš pomohl k postupu do semifinále rozhodujícím nájezdem. "Vyšlo to celkem pěkně, že?" úsmívá se slovenský forvard.

Měl jsi podobné zakončení připravené?
Snažím se o to častěji. V lize už mi to dvakrát nevyšlo, tentokrát to klaplo. Na nájezd si věřím vždy, ale tentokrát se to vyvedlo opravdu pěkně.

Stejně jako v osmifinále vás vedl Karel Mlejnek a znovu je z toho postup. Jako by měl snad nějaké kouzlo...
Ani nevím! (smích) Vyhráváme i pod Filipem. Teď je holt s dvacítkou, takže nás vedl Karel, ale vše zůstává při starém. Je to jejich společná práce. Na druhou stranu, kdyby to bylo opravdu nějaké kouzlo Karla Mlejnka, tak by se nám to teď v lize celkem hodilo, že? (úsměv)

Může to pro vás v zatím poněkud rozpačité sezoně být odrazovým můstkem?
Věřím, že ano. Jsme sice momentálně jedenáctí, ale já to vůbec nevidím jako špatnou sezonu. Týmu věřím. Nehrajeme odevzdaně, nebýváme horší. Chceme hrát hokej a občas nám to zkrátka nevyjde, ale musíme svému systému stále věřit. Snad se nám to začne odrážet k hokejkám a přejde to. Ještě je před námi velká část sezony, může se to celé převrátit.

Co pro vás znamená postup do semifinále CHL?
Je to neskutečné. Jsem rád i za majitele klubu. Dává do hokeje spoustu prostředků, času i emocí. Nejen pro něj, ale pro celý klub je to hlavně obrovská prestiž. Vždyť jsme mezi čtyřmi nejlepšími kluby Evropy!

Martin Bakoš vymetl šibenici

Co sis říkal před nájezdy? Byl jsi nervózní?
Po pravdě jsem se v prodloužení po té neproměněné čtyřminutové přesilovce trošku klepal. Naštěstí jsme to ustáli a v nájezdech jsem Jarovi Janusovi věřil. Umí je fakt parádně, navíc ho tu neznali, takže nedostal ani jeden gól. Všichni jsme si už v nájezdech věřili.

Zmínil jsi dlouhou přesilovou hru. Ta vám vůbec nevyšla, co se v ní pokazilo?
To úplně ne. Nicméně hráli jsme to trochu jinak, než v extralize. Nestihli jsme si vše říct. Nechci se vymlouvat, musíme to zvládnout příště mnohem lépe, protože by nás to jindy mohlo mrzet. Tentokrát jsme to naštěstí napravili v nájezdech.

V semifinále narazíte na Växjö Lakers. Co od této konfrontace čekáš?
Porazili nás ve skupině, teď je řada na nás! Bude to těžký soupeř. Na druhou stranu, přešli jsme přes Frölundu a přes Curych. V této chvíli přece nemůžeme říct, že nám to stačí, že? (úsměv)

Půjde asi o poněkud jiný souboj, než v úvodu sezony, souhlasíš?
Určitě. Tehdy tu byla spousta kluků včetně mě nových, tým se sehrával. Teď už se známe, vše si sedlo. Ale to samé to bude i u nich. Myslím si, že to bude celé podobné, jen ve vyšším tempu. Našemu týmu věřím.

Martin Bakoš si hraje s pukem

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit