Bílí Tygři Liberec

Martin Bakoš: Když to nešlo na krásu, museli jsme hru zjednodušit

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - V Lize mistrů střelecky řádil, v extralize se Martin Bakoš zatím neprosadil. Proti Mladé Boleslavi však Tygrům výrazně pomohl dvěmi asistencemi. "Že nedávám góly? Snad se trefím a zlomí se to," usmívá se slovenský forvard.

Jak náročné bylo vzpamatovat se z páteční prohry 0:3 na ledě Olomouce?
V Olomouci nám zápas celkově nesedl. Bylo cítit, že do zápasu s Boleslaví každý dal vše, co mohl. Říkali jsme si, že hlavně musíme hru zjednodušit, protože nám to v současné době trošku skáče od hokejky. O to víc si výhry ceníme. Myslím si, že jsme k zápasu přistoupili skvěle. Když jsme viděli, že to nejde na krásu, hru jsme zjednodušili a padlo to tam.

Vaše formace se dvakrát prosadila v přesilovce po střelách Adama Jánošíka. Je nacvičené, že zakončuje především on?
Normálně střílím já! (smích) Ne, to jedno. Kdo má dobrou pozici, zakončuje. Snažili jsme se je trochu roztahat, protože nám to těmi kombinacemi tolik nešlo. Občas přijde doba, kdy to musíte zjednodušit a hlavně střílet. Každý, kdo byl v nějakém slušném postavení, střílel.

Zmínil jsi, že vám puk skákal přes hůl. Proč?
Nemáme se na co vymlouvat. Jsou zápasy, kdy vám skáče přes hokejku, jindy to na ní zase lepí. Jenže i díky tomu je tato výhra cenná.

Ve čtvrtek vás čeká utkání na ledě Třince. Venku jste dosud ani jednou neskórovali, může vás to v takto náročném utkání ovlivnit?
My to bereme prostě jako další zápas. Co bylo, to bylo. Jedeme tam s cílem přivézt body. Nevím, proč bychom se měli rýpat v minulosti. Proti Boleslavi jsme ukázali, že máme sílu a že dokážeme hrát jednoduše. Věřím, že se stejným přístupem můžeme uspět i v Třinci.

V popředí Martin Bakoš

Mladá Boleslav pod Ještědem už sedm let nevyhrála a tuto sérii jste znovu prodloužili. Hrát proti Bruslařům vám evidentně vyhovuje?
To jsem ani nevěděl. (úsměv) Je to takový náš nejbližší soupeř, svým způsobem derby. Rozhodně to nebyl nijak snadný protivník, hrají dobře. Ale nijak ani nevnímám, že by se nám proti nim zkrátka dařilo víc.

Připsal sis dvě asistence, na gól ale stále čekáš. Čím to je?
Čím to je, čím to je, to zní jako ta písnička... (smích) Prostě mi to tam nepadá. Snažím se a střílím, co to jde. Proti Mladé Boleslavi jsem měl zase asi tři čtyři dobré střely, ale podle mě je to jen otázka času. Věřím, že dám jeden gól a že se to tím zase rozjede!

Když se ti v Lize mistrů střelecky dařilo, říkal jsi, že je ti jedno, kdo góly dá, hlavně když zvítězíte. Platí to i nyní?
Přesně tak. Když dá gól kdokoliv jiný, ale my zvítězíme, znamená to, že je zápas úspěšný. Tři body jsou to nejdůležitější. Jestli se mi daří nebo ne, to už není tak podstatné. Ale jak říkám, věřím, že to prolomím!

Martin Bakoš rozjíždí útok

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit