Bílí Tygři Liberec

Lukáš Vantuch a Adam Dlouhý odcházejí hostovat do Chomutova

Date of publication Author Klub

Liberec - Dvojice útočníků Lukáš Vantuch a Adam Dlouhý míří na hostování. V sezoně 2018/19 budou oblékat dres chomutovských Pirátů. Oba se na hostování v Chomutově vystřídali již v průběhu minulého ročníku.

Urostlý forvard Lukáš Vantuch přišel do Liberce už v mládežnických kategoriích. Po dvou sezonách v zámořských juniorkách v dresu Bílých Tygrů také poprvé nakoukl do extraligy a pravidelně zde nastupoval až do sezony 2012/13. Tehdy přes hostování ve Spartě a v Litvínově zamířil do Německa a posléze do Hradce Králové.

Před ročníkem 2016/17 se znovu stal Bílým Tygrem a svým důrazem a obětavostí pomohl týmu k postupu do finále play-off. Také v minulé sezoně patřil mezi stáliče čtvrté formace, nejprve jej však zbrzdilo zranění a následně zamířil na hostování do Chomutova. A právě tento tým bude jeho působištěm také v další sezoně.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

„Lukáš v Liberci za poslední dva roky odvedl velmi dobrou práci a rád bych mu poděkoval za jeho odvedené služby. V rodícím se kádru pro příští sezonu na něj bohužel nezbylo místo, proto odchází na hostování do Chomutova.“

Lukáš Vantuch

Do stejného týmu se přesouvá také Adam Dlouhý. Třiadvacetiletý liberecký odchovanec si prošel tygřími mládežnickými kategoriemi a v sezoně 2014/15 si odbyl premiéru v extralize. Během mistrovského ročníku 2015/16 nastupoval především na farmě v Benátkách nad Jizerou, přidal pouze jeden zápas v A-týmu.

To samé platilo také v sezoně 2016/17, tehdy však přišel čas Adama Dlouhého především v play-off. V osmi utkáních vyřazovacích bojů zaznamenal i svou první extraligovou branku a pomohl Tygrům ke stříbrným medailím. V loňském ročníku rozšířil své konto v tygřím dresu o dvanáct duelů, dalších 21 pak odehrál na hostování v Chomutově. Pirátem bude také v následujícím ročníku.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

„Adam je hráčem, který by se měl v budoucnu zapojit do základní sestavy A-týmu Bílých Tygrů. V současné chvíli ale platí, podobně jako v případě Lukáše Vantucha, že pro něj na příští sezonu v kádru nezbylo místo. Také on tedy odchází na hostování do Chomutova."

Adam Dlouhý nabírá rychlost

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit