Bílí Tygři Liberec

Lukáš Krenželok zůstane Bílým Tygrem i v následujících sezónách!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Další z členů zlaté liberecké party podepsal s Bílými Tygry nový kontrakt ještě před skončením aktuálního extraligového ročníku! Po Petru Jelínkovi se s vedením klubu dohodnul také jeden z nejzkušenějších útočníků současného kádru třiatřicetiletý Lukáš Krenželok. Nová smlouva má dobou trvání do 30. 4. 2020.

"Lukáš Krenželok je hráčem, který nám společně s Petrem Jelínkem tvoří základ našeho týmu. Pro oba bude ta následující sezóna už čtvrtou u Bílých Tygrů. Jsem rád, že se nám i s Lukášem podařilo dohodnout na dlouhodobém tříletém kontraktu, protože je to hráč, který nás velmi dobře reprezentuje na ledě i mimo něj.“


Profil Lukáše Krenželoka:

Ostravský rodák začal svou kariéru ve Vítkovicích, kde se od juniorských kategorií vypracoval až do A-týmu. Působil zde od ročníku 1999/2000 až do léta 2009. Právě v jeho poslední vítkovické sezóně dokázal se svým týmem získat stříbrné medaile. V semifinálovém souboji proti Slavii padl do oka trenéru Vladimíru Růžičkovi, který ho následně přesvědčil k přestupu do tohoto pražského klubu.

Lukášova štace v nejstarším českém hokejovém klubu trvala celé 4 sezóny. Hned v té první si připsal 19 bodů a výrazně pomohl svému týmu k postupu do semifinále play-off právě přes liberecké Bílé Tygry.

O rok později se Slavii vyvedla mnohem hůře, skončila těsně před branami předkola play-off a musela hrát skupinu o udržení. Přesto si však třicetiletý útočník v této sezóně dokázal bodově přilepšit a posbíral dohromady 20 bodů.

Sezóna 2012/2013 byla pro sešívanou družinu opět úspěšná, po vydařené základní části skončila její cesta až v semifinále, kde je přemohl pozdější mistr z Plzně. Lukáš se na úspěchu Slavie podílel celkem 21 body.

Další sezóna byla pro Lukášovo slávistické angažmá labutí písní. Po sezóně, ve které dokázal získat 25 bodů, se nepohodl s vedením a z týmu odešel. Přijal nabídku Liberce, do jehož kádru se zařadil před začátkem přípravy na sezonu 2014/15 společně s dalším exslávistickým hráčem Petrem Jelínkem.

Spolu s Jelínkem se také rychle zařadili do kádru a nakoukl dohromady do 41 zápasů. Před ročníkem 2015/16 ho však v přípravě zastihlo nepříjemné zranění, kvůli němuž musel určitou část přípravného období vynechat. Na jeho výkonnosti to však nebylo znát a v průběhu mistrovské sezony dokonce po dlouhých letech znovu nakoukl do národního týmu. V sezoně 2016/17 navázal na loňské výkony.

Lukáš Krenželok si dělá prostor

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit