Bílí Tygři Liberec

Lukáš Krenželok: Opticky jsme byli lepší, jenže to na body nestačí

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Tygři na lídra extraligové tabulky nestačili. Svému soupeři podlehli 0:3, i když měli na svém kontě po závěrečné siréně větší počet střel. „Musíme makat, zlepšit předbrankový důraz a zlepšit se v koncovce," burcuje Lukáš Krenželok.

Střetnutí s Oceláři nevyšlo našemu celku podle představ. I když byli Tygři střelecky aktivnější, na Šimona Hrubce nevyzráli. Lukáš Krenželok hledá problém v malém důrazu před soupeřovým brankářem. „Není to ještě úplně dobré, musíme makat, pracovat na hře v předbrankovém prostoru a trénovat zakončení. Právě to nás totiž aktuálně trápí. Snad se budeme herně jen a jen zlepšovat."

Rozhodující se nakonec ukázala být trefa Arona Chmielewského. „Možná to vypadalo, že by při první brance prošli Třinečtí nějak snadno, ale nebylo to tak. Chtěli jsme proti nim vyrážet, jít po nich a hrát aktivně, ale když se udělá chyba, prostor se otevře."

Vzápětí však dodává, že stav hernímu projevu neodpovídá. „Bylo po celé dvě třetiny 0:1, což je určitě hratelné. Říkali jsme si, že to zvládneme, že vstřelíme branku a bude vyrovnáno. Poté jsme faulovali a z přesilovky inkasovali druhý gól, ale pořád jsme věřili. Nespadlo nám tam nic, bylo to velmi náročné. Gól do prázdné branky je už v podstatě jedno. Nezáleží na tom, jestli prohrajeme dva nebo tři nula. Body nemáme žádné."

„Nebyl to pro ně jednoduchý zápas, bohužel body nemáme žádné."

Po šesti kolech mají Tygři na svém kontě deset bodů. Třikrát vyhráli v základní hrací době, dvakrát po šedesáti minutách svítil na světelné tabuli nepříznivý stav a s rozjetým Chomutovem naše mužstvo smolně prohrálo po samostatných nájezdech, přestože ještě ve třetí třetině směřovalo za výhrou.

„Nemyslím, že by to pro Třinec byl jednoduchý zápas, to určitě ne. Hráli jsme dobře, ale nedali góly. Kdybychom dali gól, tak je to úplně jiný zápas, protože nás Oceláři nepřehrávali. Myslím, že opticky jsme byli lepší, bohužel tohle na body nestačí."

Teď Tygry čeká téměř týdenní pauza, během které bude určitě na čem pracovat. „Přesilovky máme špatné, na to se musíme víc zaměřit. Jsme málo důrazní a chce to i víc střel. Když nebudeme pálit, z dorážky žádný gól nepadne," uzavřel Krenželok.

Krenželok si kryje kotouč

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit