Bílí Tygři Liberec

Lukáš Derner: Nároční soupeři? Naše příprava je pořád stejná

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Tři domácí zápasy, tři týmy z první čtyřky tabulky. Bílé Tygry čeká v příštích týdnech na ledě Home Credit Areny náročný blok utkání. “My se ale díváme jen na sebe a svou hru. Potřebujeme bodovat a stoupat tabulkou,” říká zkušený bek Lukáš Derner.

Po reprezentační pauze vás čeká pořádně náročný blok domácích zápasů. Postupně vyzvete po Spartě také Brno, Plzeň a Hradec. Připravujete se na ně jinak, než obvykle?
Připravujeme se co nejdůkladněji na každý zápas, ať je to doma nebo venku. Videokouč Aleš Vladyka nám pokaždé připraví spoustu materiálů. Myslím si, že naše příprava je v tomto ohledu na velké úrovni. Je to pokaždé stejné, ať už je to jakýkoliv soupeř.

Dnes si zahrajete reprízu loňského finále. Máte o to větší motivaci soupeři oplatit porážku?
Že jde o reprízu minulého finále, to už v téhle sezoně moc neznamená. Tím spíš v naší pozici je pro nás klíčový každý zápas. Potřebujeme vyhrávat a stoupat tabulkou. Ohlížíme se jen sami na sebe a na naši hru. Musí být co nejefektivnější a přinášet body.

Pomohla vám po nabitém programu reprezentační přestávka?
Přišla vhod. Na druhou stranu jsem byl rád, že jsme hráli zápas Ligy mistrů, protože člověk pak alespoň tolik nevypadne z rytmu. Dali jsme si trochu volno, potrénovali jsme a už jsme se také všichni těšili, až se zase najede do toho zápasového kolotoče.

Přátelské podání rukou Lukáše Dernera a Jana Výtiska

V průběhu pauzy vás posílil Marek Kvapil, předtím přišel brankář Jaroslav Janus. Co na tyto změny v kádru říkáš? V předchozích letech se vám totiž během sezony změny vyhýbaly.
V minulých sezonách se nám dařilo, tým šlapal herně a zároveň jsme sbírali body. Letos se to trochu zadrhlo. Nehráli jsme špatně, ale nedávali jsme góly. Filip asi chtěl tým nějakým způsobem oživit. Přišli dva výborní kluci a věřím, že nám pomůžou vítězit a stoupat tabulkou.

Středeční zápas se Spartou musel být pro fanoušky tou nejlepší reklamou na dnešní domácí utkání s Brnem, souhlasíš?
Pro diváky to myslím byl opravdu pěkný zápas. Z naší strany je jen škoda, že jsme dostali zbytečný gól na 4:4. Soupeř se prosadil v předbrankovém prostoru, to se nám nesmí stávat. Musíme být kolem branky jako vlčáci, nemůžeme dovolit soupeři dorážet. Nechybí vám letos právě důraz v brankovišti? Dostávate poměrně mnoho branek z podobných dorážek.
Je to možné. Odráží se to tak, jak si nepředstavujeme. Občas létá puk přímo soupeři na hokejku, ale o to víc musíme být kolem branky připravení a hladoví. Nemůžeme myslet pouze dopředu, důraz musíme dát najevo i kolem vlastního brankoviště. Je to náš prostor, soupeř musí vědět, že si tam nemůže dělat, co chce.

Proti Spartě jsi zápas dohrával s nezvyklým číslem 15. Proč?
Absolvoval jsem několik soubojů, jednou mě soupeř nechtěně kopl bruslí do nosu. Doktor to spravil několika stehy, ale po celý zápas z toho tekla krev. Měl jsem úplně špinavý dres i rukavice. S ušpiněným dresem nemůžete hrát, tak jsme se na třetí třetinu rozhodli změnit číslo. No, abych byl upřímný, ten dres skončil stejně špinavý, jako ten první.

Lukáš Derner

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit