Bílí Tygři Liberec

Liga mistrů se vrací, do Liberce míří švýcarský Davos!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Po měsíční odmlce se o slovo znovu hlásí Champions Hockey League. Liberečtí mají základní skupinu velice dobře rozehranou a k postupu jim stačí získat pouhé dva body. Bude tedy rozhodně o co hrát! Začátek utkání věnovaného složkám IZS je naplánován na úterních 17 hodin.

Opět po dvou letech

Dalo by se říct, že Davos je pro šelmy starým známým soupeřem. V rámci Ligy mistrů na něj totiž narazily před dvěma lety. Tehdy se spolu tyto týmy střetly v rámci osmifinále a s lepší náladou z něj vyšli rozhodně Švýcaři, kteří po dvou těsných výhrách proklouzli do další fáze.

Tygři tak setkání s Davosem mohou brát jako možnost k odplatě. V obou mužstvech stále působí velké množství hráčů, kteří si dva roky staré setkání v play-off evropské soutěže pamatují. Hned dvojice Tygrů se dokázala dvakrát zapsat do listiny střelců. Davos tehdy svými góly potrápili Petr Jelínek a Branko Radivojevič.

Boj o postup

Liberečtí si ve srovnání s hokejisty Davosu vedli v aktuálním ročníku Ligy mistrů doposud lépe. Na rozdíl od švýcarského týmu totiž v obou zápasech zdolali outsidera z Cardiffu. Získaný bod z domácího klání s Växjö se také jeví jako velmi cenné zboží. Davos v utkáních se švédským soupeřem nezískal ani bod.

Tygři tak mají brány k postupu otevřené, stačí jen ukořistit poslední dva body, tedy alespoň jednou z následujících dvou zápasů nad Davosem vyhrát. Jedenatřicetinásobný mistr Švýcarské ligy na ně totiž v tabulce ztrácí tři body a pokud chce pomýšlet na postup, musí šelmy bezpodmínečně dvakrát porazit.

Devět ligových kol za zády

Švýcarská nejvyšší hokejová soutěž odstartovala ve stejné datum jako extraliga a tamní týmy mají rovněž odehráno devět kol. Nutno podotknout, že povedenější vstup do domácí ligy zaznamenal Davos. Parta okolo českého útočníka Roberta Kousala zatím nebodovala jen třikrát a na vedoucí příčku ztrácí pouhé tři body.

Tyto statistiky ale při mezinárodních střetnutích nehrají příliš velkou roli. Rozhodně se tedy vydejte Tygry podpořit, zcela jistě se bude na co dívat! K návštěvě zápasu nabádá také útočník Petr Jelínek: „Davos bude hrát hodně technicky, ofenzivně. Skvěle hrají na puku a tlačí se do branky. Je to zkrátka takový ten klasický švýcarský styl. Nebude to tak defenzivní, jako v extralize."

Jak se Tygrům proti švýcarskému soupeři povede? Přijďte šelmy na cestě za postupem do play-off Ligy mistrů podpořit! Úvod utkání bude věnován poděkování složkám integrovaného záchranného systému a buly padne v 17:00. Buďte u toho!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit