Bílí Tygři Liberec

Ladislav Šmíd: Start jsme opět zkazili, obrat nám ale může pomoct

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Bílí Tygři se v utkání s Cardiffem vypořádali s dvougólovou ztrátou a nakonec zvítězili 5:2. Zkušený zadák Ladislav Šmíd však rozhodně nebyl s výkonem příliš spokojen. "Zase jsme zaspali úvod, to se nám nesmí stát," varuje.

Utkání s Cardiffem se možná ukázalo jako ještě náročnější, než se čekalo, souhlasíš?
Zase jsme měli špatný vstup do utkání. Mám z toho trochu smíšené pocity. Říkali jsme si, že už něco podobného nemůžeme předvést - a zase nám úvod nevyšel. Takové manko se pak těžko otáčí. První třetina byla zkrátka špatná, ale naštěstí jsme se z toho poučili. Do druhé třetiny jsme vlétli a zápas jsme otočili, což se nám povedlo už podruhé. Ale nesmí se to opakovat. Pokud by proti nám stál kvalitnější soupeř, nemuselo by se to povést.

Mohlo dojít k určitému podcenění soupeře?
To si nemyslím. Věděli jsme, jak to dopadlo v Davosu (Davos porazil Cardiff 10:1, pozn. red.), ale kvalitu jejich tým rozhodně má. Spousta jejich hráčů prošla v Kanadě juniorkama nebo farmama. Nevím, čím si ten náš vlažný start vysvětlil. Jestli šlo o dřívější start utkání, nekoncentrovanost... Určitě si to ještě v pondělí vyslechneme od Filipa Pešána.

Zaskočil vás soupeř svou bojovností a rychlostí?
Na začátku sezony má každý plno sil, létá po ledě a dává do toho vše. Navíc se někteří chtějí ukázat před trenérem a bojují o místo v týmu. Bylo vidět, že byli hodně nabuzení. Jsme rádi, že jsme zápas nakonec zvládli, protože zvlášť doma by to byla citelná ztráta. Teď už se budeme připravovat na příští týden.

Jak náročné je vyrovnat se se situací, kdy jako papíroví favorité najednou prohráváte 0:2?
Na psychiku to není úplně nejlepší. Na druhou stranu, když pak otočíte zápas z 0:2, což se nám povedlo už s Växjö, sebevědomí vám roste. Předvedli jsme to i s Cardiffem a podle mě to dokazuje sílu našeho týmu.

Ladislav Šmíd získal kotouč

V zápase s Växjö jste posbírali spoustu trestných minut, dávali jste si na fauly obzvlášť pozor?
Také jsem si to sám vyslechl. Udělal jsem tam šest minut téměř v řadě. Byly to hloupé fauly, nepřípustné. Dominik Lakatoš také předvedl něco, co by se nemělo stávat. Musíme se z toho poučit a věřím, že už proti Cardiffu bylo vidět, že si to bereme k srdci.

První soutěžní zápasy jste sehráli bez trenéra Filipa Pešána, který si plnil reprezentační povinnosti. Jak vás to ovlivňuje?
Tým se musí o to víc semknout. Je to náš hlavní kouč, ale Karel Mlejnek také odvádí velmi kvalitní práci. S Filipem jsou každý den na telefonu. Kolem Vánoc tu asi tři týdny nebo měsíc nebude, ale věřím, že se s tím vypořádáme.

Mění se s jeho odjezdem něco?
Naše příprava vypadá pořád stejně. Všichni jsme profesionálové, Karla Mlejnka respektujeme a nikdo by si nedovolil ho neposlechnout, i když je Filip Pešán pryč. To, že jsme teď zkazili vstupy do utkání, nemá s jeho nepřítomností nic společného. Stát se to může i pod ním.

Podávání rukou po zápase

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit