Bílí Tygři Liberec

Kluci mi o Liberci říkali jen to nejlepší, to pro mě rozhodlo, říká posila Mario Bližňák

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Jednou z oznámených posil je útočník Mario Bližňák, který si ve své kariéře zahrál také několik duelů v NHL. V kabině rozšíří rozrůstající se slovenskou kolonii. "S řadou kluků už se znám, snad co nejrychleji zapadnu," doufá devětadvacetiletý centr.

Co hrálo roli v tvém rozhodnutí přesunout se do Liberce?
V Plzni už jsem věděl, že tam nebudu pokračovat, na mé místo podepsali Davida Stacha z Kladna. Zájem měly i nějaké jiné kluby. Ale znal jsem se s několika kluky, třeba s Jánkem, Brankem nebo Michalem Řepíkem, a ti mi o Liberci říkali jen to nejlepší. To pro mě rozhodlo. Navíc odešel Petr Vampola jako centr, takže se tu pro mě uvolnila pozice.

Mluvilo se o tom, že bys měl právě Petra Vampolu nahradit. Co na to říkáš?
Je to pro mě velký závazek, jsme navíc v některých věcech trošku odlišní. Na druhou stranu je to také velká čest, že mám nahradit mistra světa. Budu se snažit klukům co nejvíce pomoct. Musíme hlavně zůstat stejně pokorní, jako byli Tygři celou minulou sezonu, a stejně tvrdě také pracovat. Kdykoliv jsme proti Bílým Tygrům hráli s Plzní, bylo to nesmírně obtížné utkání. Byli velmi dobře fyzicky připravení, nehrálo se proti nim vůbec dobře. Teď se budu snažit mezi kluky co nejrychleji zapadnout a pomoct jim.

Od minulé sezony razí tým poněkud odlišný způsob přípravy, co na něj říkáš?
V posledních letech jsem také trénoval s kondičním trenérem, takže v tomto ohledu to pro mě příliš odlišné není. Akorát jsem ještě nikdy nešel hned druhý týden na led. Bude to něco nového, ale moc se na to těším.

Trenér Filip Pešán je známý řadou inovací, které do tréninku zapojuje. Hrála také jeho osoba roli v tvém rozhodnutí?
Také o tom jsem se s klukama samozřejmě bavil. Hlavně Branko mi třeba říkal, že je to výborný trenér. Že vychází z vyzkoušených zavedených věcí, které ale doplňuje řadou nových. Zatím se s tím prostředím teprve seznamuji, ale budu se snažit, abych zapadl co nejrychleji.

Tygři budou obhajovat mistrovský titul, nemáte strach z osudů týmů jako Karlovy Vary nebo Litvínov, které po zisku titulu bojovali o udržení?
Extraliga je velmi vyrovnaná soutěž, každý rok je někdo nahoře a někdo dole. My se budeme snažit, abychom patřili do té první skupiny a abychom vybojovali play-off. Pak už je to jiná soutěž. Hlavně do všeho jít s pokorou a snažit se udělat radost fanouškům.

Jak náročné bude navázat na loňský veleúspěšný ročník?
Tygři měli před rokem vynikající sezonu a je otázka, jestli je vůbec možné něco takového zopakovat. V průběhu roku se jim vyhýbala zranění, celou dobu naplno makali a nepotkala je snad žádná vážnější krize. Stejně suverénně si pak počínali také v play-off. Nebude to nic snadného.

Jaké cíle tedy před sezonou máte?
Jak už jsem říkal, soutěž je extrémně vyrovnaná. My se budeme soustředit hlavně na sebe, abychom dokázali na úspěch z předchozího ročníku co nejlépe navázat. Prvním cílem je probojovat se do play-off a dál se pak uvidí.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit