Bílí Tygři Liberec

Karel Mlejnek: Na období bez trenéra Pešána budeme připraveni

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Bílí Tygři mají za sebou první přípravný zápas s pražskou Spartou. Podle asistenta Karla Mlejnka ukázal duel řadu pozitiv. "V první polovině jsme se drželi u kotouče a vytvářeli si šance," hodnotí. V posledních týdnech si navíc zvyká na nevšední roli .

Jak velkou vážnost podobným přípravným zápasům přikládáte?
Vzhledem k tomu, že to byl určitý vrchol našeho třítýdenního programu, chtěli jsme v zápase uspět a hlavně předvést určitou kvalitu hry. Minimálně v první polovině utkání se nám v tomto ohledu dařilo. Poté jsme možná i vinou toho náročného programu nehráli tolik na kotouči a dělali chyby, ale to je v této fázi přípravy logické.

Můžete z utkání vypíchnout pozitiva?
Určitě tu první polovinu zápasu, především první třetinu. Drželi jsme se u kotouče a vytvářeli jsme si gólové příležitosti. V tomho ohledu jsem by s týmem spokojen.

Tým také ukázal, že se hráči nebojí zastat jeden druhého. Ladislav Šmíd kupříkladu vyrazil mstít atak Dominika Uhra na Mária Bližňáka. Ceníte si toho?
Z naší strany je to atribut, který chceme po hráčích v každém zápase. Ať už je to příprava nebo třeba Liga mistrů a extraliga. Na soupeřích bylo vidět, že jsou mezi nimi někteří extrémně motivovaní jedinci, kteří nejspíš bojují o kádr. Na jejich nasazení to bylo znát.

V posledních dvou týdnech měl trenér Pešán na starost reprezentační dvacítku. Jaká pro vás byla zkušenost vést A-tým?
Je to pro nás určitá novinka. Funguje to tak, že než kluci odjedou na dvacítku, detailně společně naplánujeme program a jeho náplň. Věřím, že to bude po celou sezonu fungovat tak, jako dosud.

Kdo nahradil Aleše Vladyku, Martina Lásku, Aleše Pařeze nebo lékaře Romana Mizeru, kteří u dvacítky rovněž působí?
Máme široký realizační tým. Nahrazují je kluci z realizačního týmu Benátek. Věřím, že to fungovalo v obou předchozích týdnech tak, že kdyby přišel někdo z venčí, těžko by poznal nějakou změnu.

Takže období, kdy takto povede tým během šampionátu juniorů, se nebojíte?
Bude to samozřejmě úplně jiné. Aniž bych chtěl současný přípravný proces podceňovat, chybělo v něm utkání. Tím spíš to bude odlišné v mistrovských zápasech. Nicméně půjde o maximálně čtyři týdny a v době dnešní techniky rozhodně nebudeme bez kontaktu. Budeme připraveni tak, abychom to zvládli.

Navíc je rozhodně nepovede žádný nezkušený trenér...
Zkušený... (úsměv) Je samozřejmě celá řada zkušenějších. Nicméně chceme zkrátka uspět jak na úrovni dvacítek, tak na klubové úrovni.

Trenéři Pešán a Mlejnek se radí

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit