Bílí Tygři Liberec

Ještě musím makat, abych ukázal, že můžu být klíčovým hráčem, přiznává Michal Bulíř

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Útočník Michal Bulíř zaujímá v libereckém týmu pozici prvního centra. Většího tlaku na svoji osobu se však nebojí a na důležitou roli se těší. „Jsem rád, že na mně bude nějaké tíha zodpovědnosti,“ těší se.

Liberecký kádr prošel před sezónou velkou obměnou. Jak si vedl v prvních ostrých zápasech Ligy mistrů?
Prošli jsme si určitými změnami, ale to se dalo čekat. Někteří kluci odešli, jiní je nahradili. Naše hra je ale pořád stejná. Filip Pešán zůstal, což znamená, že budeme aplikovat stejný herní styl jako vloni. Samozřejmě si na to musíme s trochu novým týmem zvyknout, ale věřím, že si to sedne.

Je nynější Liberec v něčem jiný?
Asi možná jen ve jménech. Jinak se nám zatím moc nedaří v koncovce a je to vidět i na těch přípravných utkáních. Dáváme málo gólů. Proti TPS jsme se prosadili jen jednou a na to se těžko vyhrává. Když se tomu budeme věnovat, tak to snad přijde.

Je hodně cítit absence kanonýrů z loňské sezóny?
Je fakt, že pár kluků odešlo, takže to asi trochu cítit je. Myslím si ale, že když začneme proměňovat naše příležitosti, tak se potom nikdo ptát nebude, jestli je to tak citelné. Jen ty góly prostě musíme dávat.

Přišli sice kvalitní hráči, ale hodně se bude očekávat i od tebe. Jsi na to připraven?
Trenér Pešán se mnou už měl pár pohovorů. Bavili jsme o tom, co ode mě bude čekat. Jsem rád, že na mně bude nějaká tíha zodpovědnosti. Musím makat a ukázat, že mám na to být klíčovým hráčem, jak pan Pešán říká. Bude to těžká práce.

Jak pohovor s trenérem Pešánem probíhal?
Mluvili jsme o tom, co bych měl hrát, ale i o produktivitě, jakou ode mě očekává. Některé body z loňska odešly spolu s hráči, takže je i na mně, abych je nahradil. Na prvního centra bude tlak asi o něco větší.

Jak je to s tou produktivitou?
To bych si měl nechat pro sebe. Není to tak, že mi Filip řekne, abych udělal šedesát bodů za sezónu. Nicméně určitě bych mě být ten, kdo bude bodovat a pomáhat týmu.

Na čem ještě musíte zapracovat?
Tak zatím je to hlavně o té koncovce, co nás aktuálně nejvíc trápí. Herně to od nás proti TPS nebylo špatné, všichni jsme to poctivě odmakali a ten bod jsme nakonec dotáhli. Škoda, že nebyl i druhý.

Myslíš si, že Liberec vloni ukázal cestu i jiným klubům?
Českému hokeji jsme asi nějakou cestu ukázali, ať už se jedná o hokejové nebo nehokejové věci. Určitě se o něco podobného budou pokoušet i další kluby. Hlavně si ale myslím, že se na nás budou všichni poctivěji připravovat. Po té minulé sezóně to nebudeme mít jednoduché.

Proti TPS jste odehráli celé utkání na tři pětky. Jaké to v kombinaci s prodloužením tři na tři bylo fyzicky?
Už jenom tím, s jakým jsme hráli soupeřem, to bylo náročné. Na druhou stranu, všechny tři pětky měly dobré tempo. Chodily častěji na led a držely se víc v kontaktu s ledem. Nějaké síly to ale bere.

Co říkáš na atmosféru a diváckou kulisu? Přece jenom je to něco jiného než extraliga...
Myslím si, že prestiž Ligy mistrů se zvedá. Možná je to i tím, že jsme vloni měli skvělou sezónu a lidi se sem na hokej těší. Proti Finům nás znovu hnali ve velkém počtu, za což jsme rádi. Na příští sezónu se prodalo hodně permanentek. To nám pomáhá a je potřeba fanouškům poděkovat za jejich přízeň.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit