Bílí Tygři Liberec

Je potřeba začít snít. Tím to všechno začíná, ví Ján Lašák po vyhlášení cen

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Ján Lašák obdržel pátou příčku v anketě o nejúspěšnějšího sportovce okresu Liberec. Sám si roli mluvčího vyzkoušel, velmi úspěšně, hned dvakrát, přebíral totiž i týmové ocenění. „Užil jsem si to. Bylo vidět, že jsem velký trémista," prozrazuje s notnou dávkou humoru.

Akce dopadla pro klub výborně, cen bylo hodně. Jak se zamlouvala tobě?
Pěkná. Bylo to dobré, velmi příjemné, uběhlo to hrozně rychle. Líbil se mi i doprovodný program, operní zpěvačka Věra Poláchová měla úžasný hlas a zajímavá byla i laserová show. Dvě a půl hodiny uběhlo jako nic, každopádně pěkná kulturní akce.

Sám si byl na pódiu hned dvakrát. Jak se ti tam líbilo a jak sis užil roli mluvčího?
Bylo vidět, že jsem velký trémista (směje se). Užil jsem si to, reprezentoval jsem klub a snažil jsem se vystupovat co nejlépe. Bylo to fajn, zažil jsem takových akcí v životě mnoho, což mi pomohlo v tom, že to pro mě nebylo až tak nevšední a nebyl jsem vystresovaný.



Sám ses umístil v kategorii jednotlivců na páté pozici, jak se ti tato pozice zamlouvá. Cena určitě potěší, že?
Byl jsem sice pátý, ale můžu to vzít i tak, že jsem byl vlastně první cizinec. Tudíž jsem nejlepší cizinec v Libereckém kraji, což mě těší. Je to pro mě závazek do dalších měsíců, abych pokračoval ve stejné výkonnosti. Přiznám se, že jsem netušil, že je tu tak velká konkurence a nyní vidím, že je samozřejmostí. Hraje tu volejbalová Dukla, sídlí zde i výborní lyžaři s ostatními zimními sporty, které jsou tu soustředěné. Páté místo je tedy super.

Na mistrovskou sezónu se hezky vzpomíná, určitě ti hlavou proběhly nějaké myšlenky, nicméně nyní je ročník nový. Může být právě tato cena další motivací pro obhájení triumfu?
Přesně to mě napadlo. Říkal jsem si, že by bylo skvělé ji obhájit. Přijít za další rok na toto pódium a přebrat cenu za stejných okolností. Přesně to mě tedy napadlo a bylo by to skvělé, pojďme snít.

Je to ještě daleko, ale našlápnuto máte dobře. Co bude důležité ve finální části?
Myslím, že usnutí na vavřínech nehrozí. Všichni vidí, že po titulu makáme pořád dál a dokonce jsme první, takže to si myslím, že to se nestane. Každopádně je třeba vypilovat formu, vrchol se blíží, je potřeba ji vygradovat a samozřejmě začít snít. Tím to všechno začíná.

Šťastný Ján Lašák

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit