Bílí Tygři Liberec

Jaškova bilance? Sedm bodů v šesti zápasech. Teď čeká Comets play-off

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Po skončení tygří sezony podepsal Lukáš Jašek zkušební amatérský kontrakt do konce sezony s týmem Utica Comets, farmou Vancouveru Canucks, který Jaška draftoval. A mladý forvard se v zámoří rozjel! Nyní čeká jeho tým play-off.

Že bude přechod do farmářské soutěže náročný? Lukáš Jašek do American Hockey League naopak vlétl skutečně ve velkém stylu. Hned ve svém prvním utkání si připsal tři body za gól a dvě asistence. A tím to nekončilo, v dalším utkání opět bodoval, když dvakrát přihrál na gól. I díky němu si Utica pojistila příčky znamenající play-off.

V závěru základní části se sice Jaškovu klubu nedařilo, když Comets třikrát v řadě prohráli a navíc během těchto tří duelu vstřelili pouze dva góly. Poslední zápas proti Binghampton Devils ovládli 4:3 po prodloužení. A byl to právě Lukáš Jašek, kdo svému týmu přesnou trefou v nastaveném čase zajistil výhru.

Proti vítězi základná části

Celkem tak posbíral v šesti zápasech základní části sedm bodů za tři branky a čtyři asistence. Do statistik si připsal i dvě trestné minuty a v tabulce účasti na ledě +/- se dostal na pozitivních +3.

Nyní čeká Uticu play-off AHL, v níž v prvním kole narazí na Toronto Marlies. Farma torontských Maple Leafs si počínala v základní části skvěle, když ze 76 zápasů hned 54 vyhrála a posbírala 112 bodů, což znamenalo prvenství ve východní konferenci a také vůbec nejlepší bilanci v celé soutěži.

Už jen to samo o sobě ukazuje, že Jaška a jeho spoluhráče nečeká vůbec nic jednoduchého. V play-off však může být vše jinak a role favorita se nemusí vždy potvrdit. Jak si Utica spolu s Lukášem Jaškem povede? Vyřazovací boje odstartuje v noci ze soboty na neděli, série se hraje na tři vítězné zápasy.

Lukáš Jašek s kotoučem na holi

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit