Bílí Tygři Liberec

Jaroslav Janus: S takovým výkonem můžeme porazit kohokoliv!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Sotva se Jaroslav Janus přesunul pod Ještěd, hned dostal příležitost v brankovišti. "Ve čtvtek jsem s kluky poprvé trénoval, v pátek jsem absolvoval rozbruslení a hned jsem šel chytat," usmívá se slovenský brankář. Svým výkonem pomohl Tygrům k výhře 5:3 nad silným Třincem.

Jak sis premiéru v novém dresu užil?
Jsem nadmíru spokojen s výkonem týmu, s tím svým už tolik ne. Mám na čem pracovat. Ale kluci hráli jako z partesu. Už se mi dlouho nestalo, abych zažil takto zodpovědný výkon. Byl to od nich výborný výkon.

Bylo pro tebe složité naskočit hned do utkání s Třincem?
Nebylo to jednoduché. Více než měsíc jsem byl bez klubu. Trénink pak samozřejmě nebyl ideální, ale tato výhra podle mě pomůže nejen týmu, ale i mně osobně. Potřeboval jsem konečně po dlouhé době nastoupit, bylo to náročné vydržet bez zápasu. Jsem moc rád, že mi Liberec dal příležitost.

Jak se vlastně tvůj přesun do Liberce urodil?
No, bylo to docela bleskové. Agent mi zavolal, ať se sbalím a přijedu. Volal mi také Jánko Lašák, že je situace taková a taková, a nějak se to upletlo. Narychlo jsem se přesunul do Liberce a začali jsme výhrou. S takovýmto výkonem podle mě můžeme porazit každého.

Každopádně díky tobě bude v Liberci pokračovat slovenská brankářská škola.
Nesmíme ale zapomenout, že Roman je také výborný gólman. Znám ho, vím jak pracuje, navíc jsem proti němu chytal. Věřím, že si navzájem pomůžeme. Sezona je dlouhá, prostor dostaneme určitě oba a je potřeba, abychom byli co nejlépe připraveni.

Co o svém kolegovi v brankovišti soudíš?
Je to hrozně pracovitý kluk. Je sice mladý, ale má za sebou už spoustu velkých zápasů. Mnohokrát podržel tým. Věřím, že společně tým potáhneme za co nejlepšími výkony.

Máte už rozdělené role?
Ještě nevím, jak to bude dané. Jsem tu teprve pár dní. Ať bude chytat kdokoliv z nás, budeme dělat vše pro to, aby tým vyhrál. Jsme v tabulce dole, takže máme před sebou jasný cíl. Jestli to bude Roman, kdo vychytá výhru, není důležité. Hlavně chceme být úspěšní.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit